Antena 3 CNN Externe "Sunt un Moș Crăciun cu regim special: numai cei foarte răi primesc cadouri!" | Prima fotografie și primul mesaj de la Aleksei Navalnîi după ce a fost dus în închisoarea din Siberia

"Sunt un Moș Crăciun cu regim special: numai cei foarte răi primesc cadouri!" | Prima fotografie și primul mesaj de la Aleksei Navalnîi după ce a fost dus în închisoarea din Siberia

Un mesaj care relatează povestea transferului lui Aleksei Navalnîi într-o colonie penitenciară din Siberia a fost postat astăzi pe contul Facebook asociat cu numele cunoscutului disident rus.

"Sunt un Moș Crăciun cu regim special: numai cei foarte răi primesc cadouri!" | Prima fotografie și primul mesaj de la Aleksei Navalnîi după ce a fost dus în închisoarea din Siberia
Sursa foto: Facebook / Aleksei Navalnîi
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Dec 2023   •   17:08

Mesajul vine la o zi după ce apropiații lui Navalnîi au anunțat că au reușit să confirme prezența acestuia în Siberia.

Anterior, asociații politicianului încarcerat de regimul lui Vladimir Putin pentru mai bine de 30 de ani au semnalat că acesta "dispăruse" de trei săptămâni în sistemul penitenciar rus, în condițiile în care responsabilii închisorilor spuneau că nu au informații despre Navalnîi.

Disidentul a fost vizitat de un avocat la închisoarea siberiană iar mesajul de pe Facebook confirmă acest amănunt.

Citește și: Aleksei Navalnîi a fost găsit! Disidentul condamnat la peste 30 de ani de detenție se află în regiunea rusă cu cel mai sinistru renume

Aleksei Navalnîi: "Eu sunt noul Moș Crăciun!"

"Eu sunt noul vostru Moș Crăciun!

Acum am o haină din piele de oaie, o căciulă ușanka (din blană, cu acoperitori pentru urechi) iar în curând voi primi valenki, o încălțăminte tradițională rusă de iarnă.

Mi-am lăsat barbă în timpul celor 20 de zile de transport. Din păcate, nu există reni, dar există câini ciobănești uriași, pufoși și foarte frumoși.

Și cel mai important lucru: acum locuiesc deasupra Cercului Arctic, în localitatea Harp din (districtul) Yamal. Cel mai apropiat oraș este Labytnangi.

Nu am să spun "Ho-ho-ho", ci "Oh-oh-oh" atunci când mă uit pe fereastră, de unde văd noaptea, apoi seara, apoi din nou noaptea. 

Cele 20 de zile de transport au fost destul de obositoare, dar sunt încă bine dispus, așa cum îi stă bine unui Moș Crăciun.

M-au adus aici sâmbătă seara. Am fost transportat cu atâta precauție și pe un traseu atât de ciudat (Vladimir - Moscova - Celiabinsk - Ekaterinburg - Kirov - Vorkuta - Harp), încât nu mă așteptam să mă găsească cineva aici înainte de jumătatea lunii ianuarie.

I am your new Santa Claus. Well, I now have a sheepskin coat, an ushanka hat (a fur hat with ear-covering flaps), and...

Publicată de Алексей Навальный pe Marţi, 26 decembrie 2023

Mesajul de pe contul lui Navalnîi confirmă că acesta a fost vizitat de un avocat

De aceea, am fost foarte surprins când ușa celulei s-a deschis ieri, cu anunțul "A venit un avocat să vă vadă!"

Mi-a spus că m-ați dat dispărut și că v-ați făcut griji. Vă mulțumesc foarte mult pentru sprijinul vostru!

Încă nu vă pot distra cu povești exotice de la Pol, pentru că nu am văzut nimic în afara camerei. Iar dincolo de fereastră, nu văd decât gardul, care este foarte aproape.

Am ieșit și eu la o plimbare. Curtea este o celulă ceva mai mare, cu zăpadă pe jos.

Și am văzut trupele de pază, înarmate, nu ca în centrul Rusiei, ci ca în filme: cu arme automate, mănuși călduroase și cizme îmblănite. Și cu aceiași câini ciobănești frumoși și pufoși.

Oricum, nu vă faceți griji pentru mine. Sunt bine. Sunt foarte ușurat că am reușit să ajung aici. Mulțumesc, din nou, tuturor pentru sprijin. Și sărbători fericite!

Din moment ce eu sunt Moș Crăciun, probabil vă întrebați despre cadouri. Dar eu sunt un Moș Crăciun cu regim special, așa că doar cei care au fost foarte răi primesc cadouri", este mesajul postat pe contul de Facebook "Aleksei Navalnîi".

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close