Antena 3 CNN Externe Marea Britanie, în pericol să devină Mica Britanie. Premierul Scoţiei spune că ţara sa va obţine independenţa

Marea Britanie, în pericol să devină Mica Britanie. Premierul Scoţiei spune că ţara sa va obţine independenţa

Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, şi-a declarat convingerea că ţara sa va obţine independenţa faţă de Marea Britanie, în contextul în care majoritatea scoţienilor se opun ieşirii din Uniunea Europeană

Marea Britanie, în pericol să devină Mica Britanie. Premierul Scoţiei spune că ţara sa va obţine independenţa
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    28 Noi 2020   •   17:15

 

"Nu am fost niciodată mai sigură în legătură cu obţinerea independenţei", a declarat Stugeon, sâmbătă, cu ocazia începerii congresului Partidului Naţional Scoţian (SNP).

"Prioritatea de acum este combaterea pandemiei, dar Scoţia trebuie să fie pregătită pentru ceea ce urmează. Scoţia se apropie de un moment istoric. Independenţa este o perspectivă clară, iar, în contextul unirii eforturilor, al atitudinii umile şi muncii dificile, nu am fost niciodată mai sigură că vom obţine acest lucru. Poporul scoţian are dreptul de a-şi stabili viitorul. Trebuie să ne concentrăm toate eforturile pentru a ne asigura că oferim o ţară mai bună generaţiilor următoare", a continuat ea.

Premierul scoţian susţine că, în prezent, susţinerea pentru independenţă a devenit curentul public majoritar.

Scoţia a organizat în anul 2014 un referendum privind independenţa faţă de Marea Britanie. Peste 55% dintre scoţieni s-au pronunţat atunci împotriva independenţei.

În contextul retragerii Marii Britanii din UE (Brexit), sondajele de opinie arată că rezultatul ar putea fi acum în favoarea independenţei.

×
Subiecte în articol: Nicola Sturgeon Scotia independenta
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close