Antena 3 CNN Externe Norul vulcanic opreşte zborurile în Norvegia şi Danemarca. Vezi traseul lui

Norul vulcanic opreşte zborurile în Norvegia şi Danemarca. Vezi traseul lui

Norul vulcanic opreşte zborurile în Norvegia şi Danemarca. Vezi traseul lui
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
24 Mai 2011   •   11:41

Norul de cenuşă care s-a ridicat în urma erupţiei vulcanului Grimsvotn din Islanda a ajuns, marţi, deasupra nordului Europei, provocând suspendarea mai multor curse aeriene în Norvegia şi întârzieri în Danemarca, informează Associated Press.

Aeroporturile Stavanger şi Karmoey din Norvegia au întrerupt activitatea din cauza norului vulcanic,  fiind prognozat ca acesta să ajungă în sudul ţării în cursul zilei de marţi.

Autorităţile daneze au închis spaţiul aerian sub şase kilometri în nord-vestul ţării, iar, deşi nu există aeroporturi în acea zonă, care să fie afectate de cenuşa vulcanică, mai multe zboruri au înregistrat întârzieri, în timp ce alte curse au fost anulate la Copenhaga.

ACESTA ESTE TRASEUL NORULUI DE CENUSĂ:


Norul de cenuşă vulcanică a afectat cursele aeriene din Scoţia, cauzând anulări multiple ale curselor aeriene şi blocarea pe aeroport a mii de pasageri. Inclusiv vizita preşedintelui american în Irlanda a fost afectată de nor, Barack Obama fiind obligat să părăsească ţara mai repede decât era planificat, pentru a îşi putea continua turneul european.

Joi, norul emis de vulcanul Grimsvotn ar putea afecta vestul Franţei şi nordul Spaniei, a avertizat organizaţia europeană pentru securitate aeriană Eurocontrol.

×
Subiecte în articol: Islanda Danemarca Scotia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close