Antena 3 CNN Externe O controloare de trafic aerian din Rusia, inculpată pentru accidentul în care a murit directorul Total

O controloare de trafic aerian din Rusia, inculpată pentru accidentul în care a murit directorul Total

O controloare de trafic aerian din Rusia, inculpată pentru accidentul în care a murit directorul Total
Sursa foto: Foto:.telegraph.co.uk
29 Oct 2014   •   17:33

O controloare de trafic aerian a fost inculpată miercuri în Rusia pentru încălcarea normelor de securitate, în cadrul anchetei privind accidentul aviatic de la Moscova, în care a murit directorul companiei franceze Total, Christophe de Margerie, a anunţat Comisia rusă de anchetă, citată de AFP.
   
"Controloarea de trafic aerian stagiară Svetlana Krivsun, aflată în arest la domiciliu, a fost inculpată pentru încălcarea normelor de securitate, provocând moartea a cel puţin două persoane", a anunţat, într-un comunicat, comisia rusă care conduce ancheta în acest caz.
   
Dacă va fi găsită vinovată, tânăra riscă până la cinci ani de închisoare, potrivit legii ruse.
   
Aceasta este prima inculpare în ancheta privind accidentul aviatic în care şi-au pierdut viaţa Christophe de Margerie, cei doi piloţi ai avionului şi o însoţitoare de zbor.
   
Avionul directorului companiei petroliere franceze s-a ciocnit, în noaptea de 20 spre 21 octombrie, cu o maşină de deszăpezire, la aeroportul Vnukovo din Moscova, iar ulterior s-a prăbuşit.
   
Justiţia rusă a decis deja arestarea preventivă a şoferului maşinii de deszăpezire, Vladimir Martinenko, care, potrivit anchetatorilor, avea o alcoolemie de 0,6 g/l de alcool în sânge în momentul accidentului, precum şi a şefului echipei care asigura curăţarea pistei, Vladimir Ledeniov, şi a controlorului de trafic aerian Aleksandr Kruglov.
   
Svetlana Krivsun şi resonsabilul cu monitorizarea zborurilor, Roman Dunaev, au fost, la rândul lor, plasaţi sub arest la domiciliu. "Ancheta în acest caz continuă", a adăugat comunicatul comisiei ruse de anchetă.
  

×
Subiecte în articol: trafic aerian accident aviatic
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close