Antena 3 CNN Externe Papa Francisc face apel la DIALOG în Kiev

Papa Francisc face apel la DIALOG în Kiev

Papa Francisc face apel la DIALOG în Kiev
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Ian 2014   •   14:40
Papa Francisc a îndemnat duminică la încetarea violenţelor în Ucraina şi la un dialog între Guvern şi opozanţi, care manifestează de două luni, relatează AFP, conform Mediafax.
"Doresc un dialog constructiv între instituţii şi societatea civilă şi ca, fără să fie folosită forţa, spiritul păcii şi căutării binelui comun să prevaleze în inimile tuturora", a declarat Papa Francisc în faţa mulţimii reunite în Piaţa Sfântul Petru pentru rugăciunea Angelus.
"Sunt alături de Ucraina, în rugăciunile mele, în special de cei care şi-au pierdut viaţa şi de familiile lor", a continuat Suveranul Pontif.
Cel puţin trei persoane - şase potrivit opoziţiei - au fost ucise în confruntări între manifestanţi şi forţele de securitate ale regimului preşedintelui Viktor Ianukovici săptămâna trecută, în contextul exacerbării tensiunilor la Kiev, scena unor manifestaţii de amploare în ultimele două luni.
Opoziţia s-a mobilizat după refuzul preşedintelui Ianukovici, la sfârşitul lui noiembrie, de a semna un acord cu UE, acesta preferând în schimb o apropiere de Moscova.
 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close