Antena 3 CNN Externe Papa Francisc, anunțul momentului în lupta contra schimbărilor climatice: "A sosit timpul ..."

Papa Francisc, anunțul momentului în lupta contra schimbărilor climatice: "A sosit timpul ..."

Papa Francisc a adresat, miercuri, un mesaj participanților la evenimentul la care, cu o zi în urmă, activista de mediu Greta Thunberg și-a bătut joc de discursurile și angajamentele, calificate drept "fără acoperire", ale liderilor internaționali în domeniul combaterii schimbărilor climatice.

Papa Francisc, anunțul momentului în lupta contra schimbărilor climatice: "A sosit timpul ..."
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Sep 2021   •   19:00

Dacă Thunberg a ales să-i ironizeze pe decidenți, Papa i-a îndemnat pe tineri la acțiune în cunoștință de cauză.

"Prin idei şi proiecte comune, putem găsi soluții pentru a depăși penuria energetică şi să plasăm preocuparea pentru binele comun în centrul politicilor naționale şi internaționale, pentru a favoriza o producție durabilă, economia circulară şi partajarea tehnologiilor potrivite", a spus suveranul pontif.

Mesajul papal a fost proiectat în faţa sutelor de tineri din lumea întreagă reuniți la Milano timp de trei zile în cadrul Youth4 Climate, pentru a elabora o serie de propuneri în vederea protejării climei.

Papa Francisc: A sosit timpul să facem alegerile corecte

"A sosit timpul să facem alegerile corecte pentru a profita de experiențele dobândite în acești ultimi ani, pentru a face posibilă o cultură a solidarității, o cultură a partajării responsabile", a adăugat liderul de la Vatican.

"Se spune că voi sunteți viitorul, dar, în aceste chestiuni, voi sunteți prezentul. Voi sunteți cei care construiesc viitorul astăzi, în prezent (...)

Vreau să vă mulţumesc pentru visurile şi proiectele voastre, pentru că vă interesați atât de relațiile umane, cât şi de mediul înconjurător (...)

Această viziune este capabilă să sfideze lumea adulților, pentru că ea dezvăluie că sunteți pregătiți nu doar pentru acțiune, ci şi pentru o ascultare răbdătoare, un dialog constructiv şi o înțelegere reciprocă", a mai spus suveranul pontif în același mesaj video.

Concluziile tinerilor de la Youth4 Climate vor fi transmise conferinței COP26

Cei 400 de participanți cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, veniți din aproape 200 de țări şi selecționați de ONU din aproape 9.000 de candidați, sunt prezenți până joi la Milano pentru a elabora viziunea lor comună asupra urgenței climatice şi a acțiunilor prioritare din perioada imediat următoare.

Declarația lor va fi transmisă apoi unui grup de 50 de miniștri care se vor reuni pentru a pregăti conferința ONU pentru climă, COP26, programată în luna noiembrie în orașul Glasgow.

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close