Antena 3 CNN Externe Greta Thunberg și-a bătut joc de discursurile lui Boris Johnson și Emmanuel Macron: "Bla, bla, bla!" Avertismentul activistei suedeze

Greta Thunberg și-a bătut joc de discursurile lui Boris Johnson și Emmanuel Macron: "Bla, bla, bla!" Avertismentul activistei suedeze

Activista Greta Thunberg i-a ironizat și acuzat de inacțiune pe liderii internaționali în intervenția sa la evenimentul Youth4Climate, desfășurat la Milano, remarcă presa internațională.

Greta Thunberg și-a bătut joc de discursurile lui Boris Johnson și Emmanuel Macron: "Bla, bla, bla!" Avertismentul activistei suedeze
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Sep 2021   •   22:50

Thunberg a folosit expresii din discursurile unor lideri precum premierul britanic Boris Johnson și președintele francez Emmanuel Macron, pentru a ilustra ceea ce ea a numit "cuvintele și promisiunile deșarte" ale politicienilor.

"Să reconstruim mai bine" (build back better) și "activism costisitor" (expensive bunny-hugging) sunt două formulări pe care Thunberg le-a împrumutat de la premierul britanic și le-a adăugat "bla, bla"-uri pentru un plus de expresivitate.

De la Macron, Thunberg a parafrazat formularea "Nu există o planetă B".

Un montaj din discursul activistei suedeze, realizat de BBC, în continuare.

Greta Thunberg: Visurile noastre se îneacă în bla, bla-ul așa-zișilor noștri lideri

"Nu este vorba despre activism de mediu costisitor, corect politic sau de pupat animalele în bot... sau de bla, bla, bla. Să reconstruim mai bine pentru a face față dezastrelor, bla, bla, bla. Economie verde, bla, bla, bla. Emisii zero până în 2050, bla, bla, bla. Neutralitate climatică, bla, bla, bla.

Asta tot auzim de la așa-zișii noștri lideri. Vorbe. Vorbe care sună bine dar nu au dus până în prezent la nicio măsură. Visurile și speranțele noastre se îneacă în vorbele și promisiunile lor deșarte. Desigur, avem nevoie de dialog constructiv, însă ei au avut până acum 30 de ani de bla, bla, bla și unde ne-a dus asta?", a spus Thunberg, privind cu atenție foile din fața sa. 

Greta Thunberg: Va fi nevoie de reduceri de emisii cum nu s-a mai văzut în lume. Va trebui să ne schimbăm

"Desigur, încă putem schimba cursul lucrurilor. Este în întregime posibil. Va fi nevoie de reduceri anuale drastice ale emisiilor, cum nu s-au mai văzut pana acum in lume. Și, întrucât nu dispunem de soluții tehnologice capabile să realizeze, ele singure, nici pe departe, reducerile necesare, asta înseamnă că va trebui să ne schimbăm.

Nu mai putem să-i lăsăm pe cei de la putere să decidă ce este sau nu este posibil din punct de vedere politic. Nu-i mai putem lăsa pe cei de la putere să decidă ce este speranța. Speranța nu este pasivă. Speranța nu este bla, bla, bla.

Speranța înseamnă să spui adevărul. Speranța înseamnă să iei măsuri. Și vine întotdeauna de la oameni", a concluzionat ea.

×
Subiecte în articol: Greta Thunberg Boris Johnson
Parteneri
Horoscop rune 27 martie-2 aprilie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close