x close

Fii alături de noi!

Poliţia pariziană va fi dotată cu puşti de asalt, pentru o "ripostă adecvată" la armele teroriştilor

de 29 Feb 2016   •   17:14
Poliţia pariziană va fi dotată cu puşti de asalt, pentru o "ripostă adecvată" la armele teroriştilor 127
Brigăzile de combatere a criminalității din Paris vor fi echipate pentru prima dată cu puști de asalt pentru a putea replica la tirurile de tip Kalașnikov și interveni rapid în cazul unor 'ucideri în masă', a anunțat luni ministrul de interne Bernard Cazeneuve, la trei luni de la atentatele sângeroase de la Paris, relatează Agerpres.

'Unii dintre criminalii cu care vă confruntați nu ezită să folosească împotriva voastră arme grele, adevărate arme de război, împotriva cărora voi trebuie să dispuneți de mijloace de ripostă și de protecție adecvate', le-a spus ministrul polițiștilor de la o secție de poliție din Paris.

Astfel, brigăzile anti-criminalitate din Paris, unități mobile care acționează atât ziua cât și noaptea, vor fi echipate pentru prima dată cu 204 puști de asalt HK G36, rezervate până în prezent forțelor de intervenție de elită, și, de asemenea, cu 1.835 de veste antiglonț și 241 de scuturi rezistente la tiruri de Kalașnikov.

Pentru aceste noi mijloace, care includ de asemenea pistoale cu impulsuri electrice (Taser), lansatoare de bile de apărare și bastoane telescopice de apărare, au fost cheltuiți 17 milioane de euro. Ele vor fi livrate până în luna iunie.

Brigăzile de combatere a criminalității 'ar trebui să poată interveni cât mai rapid posibil pentru a asigura sprijin patrulelor implicate, mai ales atunci când ne confruntăm cu ucideri în masă', a subliniat Bernard Cazeneuve.

Pe 13 noiembrie anul trecut, jihadiști au ucis folosind puști Kalașnikov 130 de persoane și au făcut câteva sute de răniți, într-o sală de concerte și în mai multe restaurante și cafenele din Paris.

După atentate, cele mai grave comise vreodată în Franța, a fost decretată starea de urgență care a fost prelungită până la sfârșitul lunii mai, autorizând polițiștii să poarte asupra lor arme și în afara serviciului.
poza

Actualitate

ZIUA COPILULUI 2016, sărbătorită de Google cu un logo special. Ce să faci de ZIUA COPILULUI 2016

ZIUA COPILULUI 2016. Ca de fiecare dată în ultimii, Google celebreză ZIUA COPILULUI 2016 cu un logo special. Trimite un mesaj frumos de ZIUA COPILULUI 2016! ZIUA COPILULUI 2016 "Ziua copiilor patriei, a...

01 Iun 2016  •  02:18

poza

Show

Bianca Drăguşanu şi Victor Slav au aflat sexul copilului! E 100% sigur

Visul de a deveni părinţi este pe cale să se împlinească, dar lucrurile bune nu se opresc aici. Pentru Bianca şi Victor Slav fericirea pare să bată la uşă în fiecare zi, scrie antenastars.ro. Cei...

31 Mai 2016  •  16:27

sati