Antena 3 CNN Externe Prăbușirea avionului A320: Medicii de la Lufthansa recomandaseră consiliere psihologică pentru copilot

Prăbușirea avionului A320: Medicii de la Lufthansa recomandaseră consiliere psihologică pentru copilot

Prăbușirea avionului A320: Medicii de la Lufthansa recomandaseră consiliere psihologică pentru copilot
12 Apr 2015   •   12:57

Medicii de la Lufthansa recomandaseră consiliere psihologică după depresia suferită de copilotul Andreas Lubitz, suspectat c-a provocat intenționat prăbușirea unui avion Airbus A320 al companiei Germanwings în Alpii francezi, potrivit ziarului Bild an Sonntag, relatează duminică Agerpres.
 
Autoritatea germană de supervizare a transportului aerian a descoperit o observație într-un dosar al Lufthansa, compania mamă a Germanwings, referitoare la Lubitz, precizează publicația.

Medicii companiei aeriene au scris că ''Lubitz trebuie să continue să fie consiliat psihologic, în pofida faptului că a fost declarat apt de zbor'', de către un expert independent în 2009, după ce pilotul a suferit un episod depresiv grav, explică Bild an Sonntag.

Nu se precizează însă dacă Lubitz a beneficiat efectiv de o consiliere psihologică după ce și-a reluat pregătirea de pilot. Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al Lufthansa a refuzat să se exprime pe această temă, ''pentru a nu perturba ancheta'' în curs de desfășurare în Germania.

Primele elemente dezvăluite de către justiția franceză sugerează că Lubitz a direcționat intenționat avionul către un versant muntos al Alpilor din sudul Franței, fiind uciși astfel cele 150 de persoane aflate la bord.


Versiunea catastrofei aviatice a provocat o imensă emoție în Germania, unde dezvăluirile se succed în presă de la prăbușirea avionului.

×
Subiecte în articol: Andreas Lubitz Lufthansa
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close