Antena 3 CNN Externe Premierul turc: Vom riposta faţă de orice încălcare a frontierei noastre de către Siria

Premierul turc: Vom riposta faţă de orice încălcare a frontierei noastre de către Siria

Premierul turc: Vom riposta faţă de orice încălcare a frontierei noastre de către Siria
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
26 Iun 2012   •   13:58

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi că ţara sa va riposta faţă de orice încălcare a frontierei sale de către Siria, relatează AFP.
   
"Regulile de angajament ale forţelor armate turce s-au schimbat de acum. Orice element militar care va presupune un risc şi un pericol pentru securitatea frontierei turce şi va proveni din Siria, va fi considerat ţintă" militară, a avertizat el într-un discurs susţinut în faţa Parlamentului.

În plus, premierul turc a denunţat marţi doborârea avionului aparţinând ţării sale  ca fiind un "act ostil" din partea Siriei şi "un atac laş al regimului al-Assad".
   
"Nu a existat nici cel mai mic avertisment, nici cea mai mică atenţionare din partea Siriei. Ei au acţionat fără să facă vreunul dintre aceste lucruri. Iar după aceea afirmă, fără ruşine, că sunt prietenii noştri. Este vorba despre un act ostil", a declarat Erdogan, în cadrul unui discurs. "A face comentarii cu scopul disculpării (Siriei) de acest atac laş al regimului (preşedintelui sirian Bashar) al-Assad nu este un comportament responsabil", a subliniat premierul turc.

Siria a doborât vineri unul dintre avioanele Turciei, dar Erdogan a recunoscut însă că aparatul de zbor a încălcat, "un moment" şi "din neatenţie", spaţiul aerian sirian.


×
Subiecte în articol: Siria avioane
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Momentul impactului mortal dintre autocarul plin cu copii și un autoturism
x close