Antena 3 CNN Externe Mesaje puternice din China: "Trebuie să ne înarmăm nuclear și să fim pregătiți pentru Donald Trump"

Mesaje puternice din China: "Trebuie să ne înarmăm nuclear și să fim pregătiți pentru Donald Trump"

Mesaje puternice din China: "Trebuie să ne înarmăm nuclear și să fim pregătiți pentru Donald Trump"
08 Dec 2016   •   11:04

China ar trebui să sporească investițiile în domeniul militar “în mod semnificativ“ și ar trebui să construiască mai multe arme nucleare, ca reacție la alegerea lui Donald Trump, scrie publicația naționalistă chineză Global Times, conform Business Insider.

“China ar trebui să construiască mai multe arme nucleare strategice și să accelereze desfășurarea de rachete balistice intercontinentale DF-41” pentru a-și proteja interesele, în cazul în care administrația Trump ar putea încerca să încolțească China “într-un mod de neacceptat”.

Publicația nu este o portavoce oficială a Chinei, dar are legături puternice cu Partidul Comunist.

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a făcut mai multe referiri la China, în timpul campaniei prezidențiale, folosind chiar și cuvântul “dușman” în discursuri.

Pe de altă parte, Trump a lăsat de înțeles că nu este interesat să proiecteze putere americană departe de casă, menționând că Statele Unite s-au săturat să plătească pentru apărarea aliaților precum Japonia sau Coreea de Sud – sugerând chiar că acestea ar trebui lăsate să își dezvolte arsenal nuclear.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close