Antena 3 CNN Externe Primul președinte francez arestat la domiciliu: Nicolas Sarkozy, condamnat la un an de închisoare

Primul președinte francez arestat la domiciliu: Nicolas Sarkozy, condamnat la un an de închisoare

Fostul președinte francez, Nicolas Sarkozy, a fost condamnat la un an de închisoare la domiciliu, pentru fapte de corupție și trafic de influență.

Primul președinte francez arestat la domiciliu: Nicolas Sarkozy, condamnat la un an de închisoare
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2023   •   17:33

Nicolas Sarkozy a fost condamnat la trei ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare și un an în arest la domiciliu.

Fostul președinte al Franței a fost acuzat de fapte de corupție și trafic de influență, fiind primul șef se stat francez care primește o pedeapsă privativă de libertate.

Avocata fostului președinte francez susține că Sarkozy este nevinovat și va ataca cu recurs decizia Curții de Apel din Paris.

Alături de Sarkozy, magistrații i-au condamnat și pe fostul său avocat, Thierry Herzog, precum și pe fostul înalt magistrat,  Gilbert Azibert.

Citește și: Li Hui, emisarul președintelui chinez Xi Jinping, a ajuns în Ucraina. Ce va discuta cu Volodimir Zelenski

Acest caz este legat de descoperirea de către justiție, prin intermediul interceptării unei linii telefonice neoficiale între Nicolas Sarkozy și Thierry Herzog, a unui potențial pact de mituire încheiat cu Gilbert Azibert, pe atunci avocat general la Curtea de Casație, cea mai inaltă instanță din sistemul judiciar francez.

Gilbert Azibert este acuzat că ar fi lucrat în culise pentru a influența un recurs formulat de Sarkozy în afacerea Bettencourt, urmând să primească, în schimb, un post onorific la Monaco.

Nicolas Sarkozy și-a susținut întotdeauna nevinovăția, însă dacă va pierde recursul de la Curtea de Casație, fostul președinte va trebui să petreacă un an în arest la domiciliu.

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy condamnat
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close