Antena 3 CNN Externe Preşedinţia Braziliei, câştigată pentru prima oară de o femeie

Preşedinţia Braziliei, câştigată pentru prima oară de o femeie

Preşedinţia Braziliei, câştigată pentru prima oară de o femeie
Sursa foto: Foto: itaporanga.net
01 Noi 2010   •   08:55

Dilma Rousseff a devenit prima femeie care va conduce Brazilia, după ce a câştigat turul doi al alegerilor prezidenţiale. Candidata stângii, susţinută de actualul şef al statului, Lula da Silva, a obţinut 56 % de voturi.

În vârstă de 62 de ani, Dilma Rousseff este de origine din Bulgaria. Ea a anunţat că va încerca să îmbunătăţească nivelul de trai al populaţiei şi că nu va ezita să ceară sfatul lui Lula da Silva.

Preşedintele ales al Braziliei i-a mulţumit lui Lula da Silva pentru susţinere, menţionând că "voi bate deseori la uşa lui şi ştiu că ea va fi întotdeauna deschisă". "Misiunea de a-i succeda este dificilă şi reprezintă o provocare dar voi onora această moştenire şi voi amplifica munca sa", a declarat Dilma Rousseff în faţa susţinătorilor săi, reuniţi într-un hotel din Brasilia.

În cadrul discursului pe care l-a susţinut, ea şi-a reiterat "angajamentul său fundamental, acela de a eradica sărăcia pentru toţi brazilienii şi toate braziliencele". "Nu vom avea linişte atât timp cât brazilienii vor suferi de foame", a adăugat Dilma Rousseff, citată de AFP.

×
Subiecte în articol: presedinte femeie Dilma Rousseff
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close