Antena 3 CNN Externe Proteste ale extremei drepte în Germania împotriva cancelarului Merkel

Proteste ale extremei drepte în Germania împotriva cancelarului Merkel

Proteste ale extremei drepte în Germania împotriva cancelarului Merkel
Sursa foto: FOTO: Pixabay
08 Sep 2017   •   12:58

Două proteste ale militanților de extremă dreaptă vor avea loc astăzi împotriva cancelarului Angela Merkel, chiar în landul său natal, Mecklenburg - Pomerania Inferioară (estul Germaniei), unde șefa guvernului german participă la evenimente electorale înaintea alegerilor parlamentare din 24 septembrie, transmite dpa.

Cele două demonstrații ale extremei drepte prevăzute pentru astăzi vor avea loc la Wolgast. Cu toate acestea, lidera Uniunii Creștin-Democrate germane (CDU) a anunțat că mitingul de la Wolgast a fost mutat într-un alt loc, din cauza condițiilor meteorologice.

Alte mitinguri electorale ale cancelarului Merkel vor avea loc de asemenea și în orașele Barth, Strasburg și Wolgast.

Merkel a suferit deja o înfrângere zdrobitoare în fața formațiunii populiste ,,Alternativa  pentru Germania" în alegerile regionale din septembrie anul trecut.

Mai mult, această formațiune are deja reprezentanți în 13 dintre cele 16 parlamente ale landurilor germane și ar urma să depășească pragul de 5% din voturi pentru accederea în parlamentul federal în urma scrutinului din 24 septembrie.

Un sondaj de opinie publicat vineri de postul de televiziune public ZDF plasează AfD pe poziția a treia în intențiile de vot ale electoratului german, cu 9%, fiind precedat de blocul conservator Uniunea Creștin-Democrată/Uniunea Creștin-Socială (CDU-CSU), cu 38%, și Partidul Social-Democrat (SPD), cu 22%.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: proteste Germania extrema dreapta
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close