Antena 3 CNN Externe Putin a declarat că ”este gata să facă totul pentru a proteja țara”

Putin a declarat că ”este gata să facă totul pentru a proteja țara”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, în contextul incidentelor din Marea Neagră: Putin este întotdeauna gata să facă totul pentru a proteja Rusia.

Putin a declarat că ”este gata să facă totul pentru a proteja țara”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    30 Iun 2021   •   14:30

Preşedintele Rusiei este pregătit să adopte orice fel de măsuri pentru a proteja țara, a transmis, marți seară, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Acesta a evitat însă să spună dacă şeful statului ar putea să dea ordin să se tragă asupra navelor NATO.

Amenințarea voalată vine în contextul recentului incident cu un distrugător britanic în apele din apropierea peninsulei Crimeea

”Haideţi să nu vorbim despre astfel de scenarii”, a spus Peskov la postul public de televiziune Rossia-24, explicând că ”uneori cuvintele se pot materializa”, astfel că ”nici nu ar trebui să ne gândim sau să vorbim despre aşa ceva”.

”Dar ruşii ar trebui să ştie un lucru: preşedintele nostru este întotdeauna gata să facă totul pentru a ne proteja ţara, dacă este necesar”, a  adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Autorităţile ruse, a spus el, înţeleg de ce britanicii au întreprins incidentul cu distrugătorul HMS Defender în largul coastei Crimeii.

„Aceasta a fost o provocare planificată şi deliberată”, consideră secretarul de presă al preşedintelui rus.

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a declarat astăzi în cadrul Liniei Directe,  că nu subscrie afirmaţiei că, în urma incidentului din Marea Neagră cu distrugătorul britanic Defender, care a violat apele teritoriale ale Federaţiei Ruse în apropierea coastelor peninsulei Crimeea, lumea sa aflat în pragul celui de-al treilea război mondial.

El a numit incidentul drept o provocare și a adăugat că nu doar britanicii, ci și americanii au luat parte la el. Șeful statului a adăugat că organizatorii au dorit să arate că nu respectă opinia cetățenilor din Crimeea.

Preşedintele rus Vladimir Putin a spus că, chiar dacă navele ruseşti ar fi scufundat distrugătorul britanic Defender în timpul incidentului recent de pe coasta Crimeii, al treilea război mondial nu ar fi început, cel mai probabil.

"Cei care fac asta  înțeleg că nu vor ieși învingători din această situație"

Valorificarea militară a teritoriului Ucrainei vecine provoacă profunde îngrijorări pentru Rusia - aceasta se referă la interesele vitale reale ale țării și ale poporului, a declarat președintele rus Vladimir Putin, comentând incidentul cu intrarea distrugătorului britanic Defender în apele teritoriale ale Federației Ruse din regiunea Crimeea

"Sunt îngrijorat de altceva - un lucru mai fundamental, și anume, începutul valorificării militare a teritoriului ucrainean. Conform Constituției Ucrainei, nu pot exista baze militare străine acolo.

Pot fi create centre de instruire acolo, pot fi aplicate alte forme. Însă valorificarea militară a teritoriului, care se învecinează direct cu noi - creează probleme semnificative de securitate.

Aceasta se referă la interesele vitale reale ale Federației Ruse și ale poporului rus. Acest lucru provoacă îngrijorare", a spus Putin.

 

×
Subiecte în articol: Crimeea declaraţie
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close