Antena 3 CNN Externe Reacția Rusiei, după ce contracandidatul lui Erdogan a acuzat Moscova de amestec în alegerile prezidențiale din Turcia

Reacția Rusiei, după ce contracandidatul lui Erdogan a acuzat Moscova de amestec în alegerile prezidențiale din Turcia

Președinția rusă a răspuns oficial la acuzațiile potrivit cărora a intervenit în cursa electorală din Turcia.

de Cristi Popovici    |    12 Mai 2023   •   17:06

"Cei care răspândesc astfel de zvonuri sunt mincinoși", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov (foto, dreapta).

Reacția vine după ce Kemal Kilicdaroglu (foto, stânga), principalul contracandidat al actualului lider de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, a spus că Rusia se află în spatele unui material video contrafăcut, cu tentă sexuală, care a determinat retragerea unui alt candidat la alegerile de duminică.

El le-a transmis un avertisment celor de la Moscova.

Citește și: "Luați-vă mâinile de pe Turcia!"| Kemal Kilicdaroglu, adversarul prezidențial al lui Recep Tayyip Erdogan, acuză Rusia de amestec în alegerile de dumincă

"Dragi prieteni ruși, voi sunteți în spatele montajelor, conspirațiilor, conținuturilor 'deep fake', înregistrărilor care au fost dezvăluite (ieri) în această țară. Dacă vreți ca prietenia noastră să continue și după 15 mai, luați-vă mâna de pe statul turc.

Noi suntem în continuare în favoarea cooperării și a prieteniei", a spus Kemal Kilicdaroglu.

El a postat mesajul și în limba rusă și a transmis că va conduce Turcia "mai aproape de NATO și de Occident" dacă va câștiga alegerile de duminică.

Înainte de incidentul cu videoclipul care a eliminat un candidat prezidențial, liderul opoziției a anticipat, la finele lunii trecute, folosirea de materiale audio și video falsificate, pentru a determina schimbări în opțiunile alegătorilor turci.

"Ceva murdar se va întâmpla cu 10 zile înainte de alegeri", a transmis Kilicdaroglu la momentul respectiv.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close