Antena 3 CNN Externe Unul dintre cei mai mari miliardari a pierdut toată averea. A declarat insolvenţă personală!

Unul dintre cei mai mari miliardari a pierdut toată averea. A declarat insolvenţă personală!

Într-un anunț surprinzător, un cunoscut miliardar a fost nevoit să-și declare insolvența personală după ce a pierdut întreaga sa avere.

Unul dintre cei mai mari miliardari a pierdut toată averea. A declarat insolvenţă personală!
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2024   •   22:19

Investitorul austriac Rene Benko, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Austria, şi-a cerut insolvenţa, a confirmat un purtător de cuvânt al tribunalului regional din Innsbruck, scrie DW.

Măsura vine după ce procurorul general austriac a depus o petiţie pentru insolvenţă împotriva mogulului de 46 de ani la sfârşitul lunii ianuarie, acuzându-l pe Benko, fondator al grupului imobiliar şi de retail Signa, că nu a plătit taxele promise legate de insolvenţa holdingului Signa Group.

Purtătorul de cuvânt al instanţei a subliniat că nu este vorba de o cerere de insolvenţă privată, ci de insolvenţă în calitate de proprietar de afacere.

Cu toate acestea, după cum relatează cotidianul austriac Der Standard, Benko este răspunzător personal cu averea sa privată, estimată în 2023 la aproximativ 5,5 miliarde de euro (aproximativ 6 miliarde de dolari).

Signa Holding a lui Benko a intrat în faliment în noiembrie 2013, invocând creşterea costurilor de construcţie, creşterea ratelor dobânzilor şi diverse probleme create de el însuşi.

În decembrie, Forbes l-a eliminat de pe lista miliardarilor internaţionali.

×
Subiecte în articol: Rene Benko insolventa faliment avere Austria
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close