Antena 3 CNN Externe Pentru prima dată de la diagnosticarea cancerului, Regele Charles revine la îndatoririle publice: "Medicii sunt suficient de mulțumiți de progres"

Pentru prima dată de la diagnosticarea cancerului, Regele Charles revine la îndatoririle publice: "Medicii sunt suficient de mulțumiți de progres"

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit revine la îndatoririle publice pentru prima dată după ce a fost diagnosticat cu cancer. El urmează să viziteze un centru de tratament al cancerului.

de Ştefan Petrică    |    30 Apr 2024   •   10:03

Regele Charles va vizita marți un centru de tratament al cancerului pentru a se întâlni cu medicii și cu pacienții. Regele va fi însoțit regina Camilla.

Scopul vizitei este de a atrage atenția asupra importanței diagnosticului timpuriu și de a evidenția cercetările inovatoare din spital.

"Majestatea Sa Regele va reveni în curând la îndatoririle publice după o perioadă de tratament și recuperare după diagnosticul recent de cancer. Pentru a marca această etapă, regele și regina vor face o vizită comună la un centru de tratament al cancerului marțea viitoare, unde se vor întâlni cu medici specialiști și pacienți.

Această vizită va fi prima dintr-un număr de angajamente externe pe care Majestatea Sa le va întreprinde în săptămânile următoare”, arată un comunicat al Palatului.

În plus, Regele și Regina le vor găzdui pe Majestățile lor Împăratul și Împărăteasa Japoniei pentru o vizită de stat în iunie.

Purtătorul de cuvânt al Palatului a spus că tratamentul regelui va continua, "dar medicii sunt suficient de mulțumiți de progresul de până acum, încât regele este acum capabil să reia o serie de sarcini publice”, scrie The Guardian.

Angajamentele publice vor fi adaptate pentru a minimiza orice risc pentru recuperarea sa continuă. Purtătorul de cuvânt a adăugat că este prea devreme pentru a spune cât timp va continua tratamentul lui Charles, dar echipa sa medicală este "foarte încurajată de progresul înregistrat până acum și rămâne pozitivă în ceea ce privește recuperarea continuă a regelui”.

Monarhul britanic a anunțat că are cancer la începutul lunii februarie. Ulterior, organizațiile au apreciat deschiderea regelui față de subiect. Împreună cu Prințesa de Wales, care a anunțat și ea că este bolnavă, regele a vorbit despre boală pentru a crește gradul de conștientizare a publicului în ceea ce privește cancerul.

×
Subiecte în articol: Regele Charles al III-lea
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close