Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Politică pentru toate nevoile. Demnitarii care au tăiat panglica unui WC de școală din Republica Moldova au fost reclamați la Parchet

Politică pentru toate nevoile. Demnitarii care au tăiat panglica unui WC de școală din Republica Moldova au fost reclamați la Parchet

Un deputat socialist, Vladimir Mizdrenco (dreapta, foto), un președinte socialist de raion, Vasile Secrieru (stânga) și primarul din Hiliuți, Alexandru Sandu (centru), sunt cele mai proeminente figuri figuri politice care țin panglica roșie la un eveniment ce a făcut, deja, furori pe internet: inaugurarea grupului sanitar de la școala din Hiliuți, raionul Rîșcani, relatează presa de peste Prut.

Politică pentru toate nevoile. Demnitarii care au tăiat panglica unui WC de școală din Republica Moldova au fost reclamați la Parchet
de Adrian Iclozan    |    18 Sep 2020   •   10:00

Imaginile de la inaugurarea toaletei au apărut inițial pe contul de Facebook al președintelui de raion iar din ele reiese că doar primarul poartă mască de protecție. În prim-plan, doi copii țin panglica ce urmează să fie tăiată.

"Am efectuat o vizită de lucru în satul Hiliuți împreună cu deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, dl. Vladimir Mizdrenco. Consiliul raional Rîșcani împreună cu dl. Mizdrenco (...) au contribuit la construcția grupului sanitar în Gimnaziul Hiliuți, un lucru necesar și solicitat de mult timp. Condițiile necesare pentru copii și angajați trebuie să le asigurăm”, a scris Secrieru într-o postare ștearsă ulterior, potrivit publicației Agora.

Gestul politicienilor a fost taxat drept "cinic" de către ministrul Educației, Igor Șarov. Acesta a amintit că semnat un ordin privind interzicerea accesului persoanelor străine în instituțiile de învățământ din Republica Moldova.

"E strigător la cer. Eu nu voi permite niciun fel de propagandă electorală pe teritoriul școlii. Lăsați școala în pace, lăsați profesorii în pace. Nu înțeleg cât de cinic trebuie să fii să pui o panglică roșie ținută de doi copii și să te înghesui cine primul taie panglica. Veceul este un muzeu sau altceva?" a comentat ministrul.

La rândul său, deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, a sesizat Avocatul Poporului și Procuratura Generală, acuzând "acțiunile iresponsabile ale demnitarilor care au pus în pericol sănătatea elevilor".

Și internauții au reacționat la știrea cu politicienii care taie panglica la WC. În vreme ce au făcut comentarii de genul "avem conducerea pe care o merităm", alții și-au exprimat îngrijorarea că, data viitoare, politicienii ar putea tăia panglica la un sex-shop (galerie foto).

Republica Moldova este condusă de guvernul premierului Ion Chicu, fost consilier al președintelui Igor Dodon, învestit în funcție cu voturile parlamentarilor socialiști și democrați. Dodon candidează pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

×
Subiecte în articol: wc campania electorala
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close