Antena 3 CNN Externe Rusia anunță că este "în confruntare directă" cu NATO

Rusia anunță că este "în confruntare directă" cu NATO

Rusia a ajuns la nivelul unei confruntări directe cu Alianța Nord-Atlantică, NATO.

Rusia anunță că este "în confruntare directă" cu NATO
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2024   •   13:22

Afirmația a fost făcută de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse.

Relațiile dintre Rusia și NATO au coborât până la nivelul de confruntare directă, a spus Peskov, joi.

"NATO continuă să își demonstreze esența, deoarece a fost concepută și gestionată de Statele Unite ale Americii ca instrument de confruntare, în primul rând pe continentul european", a adăugat acest oficial rus.

El a reluat vechile acuzații ale regimului de la Moscova, potrivit cărora unele țări NATO sunt implicate în războiul din Ucraina iar alianța militară își extinde infrastructura militară spre granițele Rusiei.

Kremlinul a lansat acuzații similare cu puțin timp înainte de invazia din 24 februarie 2022 și a cerut, la momentul respectiv, ca NATO să se retragă din estul Europei pe poziții corespunzătoare celor de la nivelul anului 1997.

Declarațiile purtătorului de cuvânt al Kremlinului vin în ziua în care NATO marchează cea de-a 75-a aniversare, iar miniștrii de Externe ai statelor membre se reunesc pentru a discuta despre sprijinul pe termen lung pentru Ucraina.

Alianța afirmă că a încercat să evite o confruntare directă cu Rusia.

Șoigu avertizează Parisul că trimiterea de militari în Ucraina pune Franța în pericol

Recent, președintele francez Emmanuel Macron a refuzat să excludă posibilitatea de a trimite militari în Ucraina.

Presa internațională semnalează că ministrul rus al Apărării l-a avertizat pe omologul său francez în legătură cu eventuala trimitere de trupe în sprijinul Kievului, iar purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a estimat, miercuri, că soldații trimiși de guvernul de la Paris ar putea fi desfășurați în Ucraina încă din această lună.

Într-o convorbire telefonică pe care jurnaliștii străini au catalogat-o drept "rară", Serghei Șoigu i-a spus lui Sebastien Lecornu că, dacă Parisul dă curs declarațiilor privind desfășurarea unui contingent militar francez în Ucraina, "va crea probleme pentru Franța însăși".

Este primul contact de acest fel între miniștrii Apărării din Rusia și Franța din octombrie 2022, iar poziția ministrului rus este consemnată într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova, care nu menționează alte detalii.

Foto: rachetă balistică rusească  "Satan 2/Sarmat"

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close