Antena 3 CNN Externe Scandal uriaș între Olanda și Polonia, după arestarea a doi jucători de la Legia Varșovia | Premierul polonez și-a vărsat frustrarea pe X (Twitter)

Scandal uriaș între Olanda și Polonia, după arestarea a doi jucători de la Legia Varșovia | Premierul polonez și-a vărsat frustrarea pe X (Twitter)

Poliția olandeză a reținut doi jucători de la echipa de fotbal poloneză Legia Varșovia.

Scandal uriaș între Olanda și Polonia, după arestarea a doi jucători de la Legia Varșovia | Premierul polonez și-a vărsat frustrarea pe X (Twitter)
Sursa foto: hepta / Zuma Press / Mikolaj Barbanell / Grzegorz Wajda
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2023   •   14:54

Reținerea a venit în urma meciului desfășurat joi în Europa Conference League, între echipa din Polonia și gruparea locală AZ Alkmaar.

Meciul a avut loc pe stadionul AFAS din orașul Alkmaar și a fost câștigat de echipa olandeză cu scorul de 1 - 0.

Poliția olandeză a comunicat că a reținut un bărbat de 28 de ani, din Serbia, și un altul de 33 de ani, din Portugalia, după meciul de joi.

Conform presei poloneze, este vorba despre jucătorii Josue Pesqueira (foto, stânga) și Radovan Pankov (foto, dreapta).

Fotbaliștii au fost duși la o secție de poliție.

Canalul TV polonez TVP a relatat că Josue Pesqueira a fost încătușat și că proprietarul echipei  Legia Varșovia, Dariusz Mioduski, și alți membri ai clubului au fost loviți cu bastoanele de polițiști.

Autoritățile nu au comentat imediat acuzațiile, însă poliția olandeză a anunțat că difuza în cursul zilei de vineri o declarație cu privire la aceste incidente.

Surse poloneze: jucătorii reținuți de poliție sunt suspectați de hărțuire

Conform relatărilor din surse poloneze, scandalul a început atunci când autobuzul formației din Varșovia a avut dificultăți la ieșirea de pe stadion.

Sursele menționate spun că jucătorii polonezi ar fi suspectați de hărțuire și că dosarul este instrumentat de procurorii olandezi.

Alte incidente au avut loc și înainte de startul partidei. Atunci, fanii polonezi i-au atacat pe polițiști, iar unul dintre agenți a fost adus în stare de inconștiență.

Premierul polonez își varsă frustrarea pe X (Twitter)

Reținerea fotbaliștilor echipei Legia a provocat reacții puternice în Polonia.

"Am ordonat Ministerului de Externe să ia măsuri diplomatice urgente pentru a verifica evenimentele. Jucătorii și fanii polonezi trebuie tratați în conformitate cu legea. Nu există nicio justificare pentru încălcarea acesteia", a scris premierul polonez Mateusz Morawiecki pe platforma X (Twitter).

Până la ora acestei actualizări, informațiile arată că Legia va reveni în Polonia fără jucătorii Josue și Pankov.

Avocatul clubului polonez a rămas cu aceștia în Olanda.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close