Antena 3 CNN Externe Scenă NUD de VIOL la Royal Opera House. Care a fost reacţia publicului

Scenă NUD de VIOL la Royal Opera House. Care a fost reacţia publicului

Scenă NUD de VIOL la Royal Opera House. Care a fost reacţia publicului
Sursa foto: Foto: Captură Youtube
30 Iun 2015   •   19:58

Deschiderea nopţii de la Royal Opera House a fost marcată de o scenă de viol cu nuditate.

Imediat după incident, Royal Opera House a emis o declaraţie pentru interpretarea lui Guillaume Tell, în care îşi cere scuze dacă a creat disconfort în rândul spectatorilor.

Directorul operei Kasper Holten a declarat despre coţinutul scenei că "pune în centrul atenției realitatea brutală a femeilor abuzate din timpul războiului, iar violenţa sexuală este un fapt tragic al războiului."

Instituţia a postat pe site un articol, în care nu este menţionată şi scena, dar unde publicul este întrebat ce cred despre producţie.

Unii au numit-o o „o dezamăgire”, însă au fost şi persoane care s-au arătat supărate şi “abuzate, ruşinate şi au simţit o lipsă de respect faţă de artişti.”

În ultima noapte, povesteşte Mark Valencia pe pagina sa de socializare, "autorii a facut ce era o raritate: au huiduit în timpul muzicii şi-au făcut asta tare și lung."

Opera este debutul regizorului italian Damiano Michieletto, la Royal Opera House şi nu este pentru prima dată când acesta a stârnit proteste din partea publicului.

"Teatrul nu este un templu, teatru nu este o biserică, teatru este un loc al libertăţii de provocatoare de emoții din viaţa de zi cu zi", a declarat Damiano Michieletto.


×
Subiecte în articol: huiduieli
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close