Antena 3 CNN Externe Șeful Samsung a scăpat de închisoare în dosarul în care este acuzat de infracțiuni financiare. "Este un verdict total șocant"

Șeful Samsung a scăpat de închisoare în dosarul în care este acuzat de infracțiuni financiare. "Este un verdict total șocant"

Patronul miliardar al Samsung Electronics, una dintre cele mai mari firme de tehnologie din lume, nu va mai face închisoare.

Șeful Samsung a scăpat de închisoare în dosarul în care este acuzat de infracțiuni financiare. "Este un verdict total șocant"
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    05 Feb 2024   •   17:57

Lee Jae-yong a fost găsit nevinovat luni de un tribunal din Seul pentru acuzațiile de manipulare a acțiunilor și fraudă contabilă legate de o fuziune controversată, în 2015, a două filiale ale Samsung.

Achitarea vine ca o mare ușurare pentru Lee, care a fost implicat în probleme juridice de ani de zile.

Anul trecut, procurorii sud-coreeni au cerut o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru Lee, susținând că acesta și alți directori au umflat prețul acțiunilor unei companii textile, Cheil Industries, și au devalorizat o companie de construcții și inginerie, Samsung C&T, înainte de fuziune.

Aceștia au susținut că fuziunea celor două firme i-a permis lui Lee să aibă o influență mai mare asupra Samsung Electronics, compania emblematică a grupului, al cărei președinte executiv este.

Avocații lui Lee au negat orice abatere, spunând că fuziunea a ajutat ca managementul conglomeratului să devină mai stabil.

Judecătorul-șef al Curții Districtuale Centrale din Seul, Park Jung-jae, a declarat că nu există suficiente dovezi că Samsung ar fi intenționat să provoace pierderi Samsung C&T și acționarilor săi prin fuziune.

"Chiar dacă controlul lui Lee a fost întărit, fuziunea din acest caz nu poate fi considerată incorectă, atâta timp cât există un scop rezonabil pentru fuziune", a declarat Park.

Nu este clar dacă procurorii vor face apel la această decizie, care a fost o surpriză pentru experți.

"Este un verdict total șocant", a declarat Park Sangin, profesor de economie la Universitatea Națională din Seul, pentru CNN. El a adăugat că decizia va "duce la scăderea încrederii investitorilor străini în sistemul juridic coreean și în soliditatea pieței de capital coreene".

×
Subiecte în articol: Lee Jae-yong Samsung Electronics Samsung
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close