Antena 3 CNN Externe Sinuciderile au crescut cu 20% în Japonia. Catastrofa din 2011, un factor agravant

Sinuciderile au crescut cu 20% în Japonia. Catastrofa din 2011, un factor agravant

Sinuciderile au crescut cu 20% în Japonia. Catastrofa din 2011, un factor agravant
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    09 Mar 2012   •   19:52

Numărul sinuciderilor a crescut semnificativ anul trecut, în Japonia, după seismul urmat de un tsunami care au devastat, pe 11 martie, coastele nord-estice ale arhipelagului, a anunţat vineri Guvernul, potrivit AFP.

O creştere cu 20% a numărului de sinucideri înregistrate într-o lună este cauzată, cel puţin parţial, de anxietatea care a cuprins societatea japoneză în săptămânile care au urmat catastrofei, a apreciat un oficial.

În mai 2011, 3.375 de persoane s-au sinucis, adică mai mult de o zecime din totalul anual şi peste 20% comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent.

Conform statisticilor poliţiei şi Guvernului, numărul sinuciderilor a atins 30.651 în 2011.

"Un sentiment de anxietate s-a extins în toată societatea japoneză după catastrofă şi bănuim că acesta a fost un factor agravant", a declarat un oficial guvernamental. El a adăugat că numărul sinuciderilor a fost deosebit de ridicat în rândul bărbaţilor de 30 de ani.

Seismul urmat de un tsunami, care s-au soldat cu 19.000 de morţi şi au provocat cea mai gravă catastrofă nucleară după cea din 1986 de la Cernobîl, au avut consecinţe grave asupra economiei japoneze, cu o creştere considerabilă a falimentelor.

Japonia are una dintre cele mai mari rate de sinucideri din lume, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

×
Subiecte în articol: japonia cutremur tsunami catastrofa sinucidere
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close