Antena 3 CNN Externe Sony se retrage din Rusia. Nestle și producătorii de țigări reduc investițiile și producția

Sony se retrage din Rusia. Nestle și producătorii de țigări reduc investițiile și producția

Producătorul de jocuri video Sony s-a alăturat listei multinaționalelor care se retrag din Rusia. Nestle și Philip Morris au anunțat că reduc investițiile și producția, în timp ce presiunea crește din partea consumatorilor din Occident pentru a lua poziție împotriva invaziei Ucraina.

Sony se retrage din Rusia. Nestle și producătorii de țigări reduc investițiile și producția
Sursa foto: Twitter/ Philstar Business
de Cerasela Stafie    |    10 Mar 2022   •   08:30

Nestle, cel mai mare grup de produse alimentare ambalate din lume, și Mondelez International, au urmat exemplul rivalilor Procter & Gamble și Unilever și au oprit investițiile în Rusia.
Totuși, cele patru companii vor continua să ofere produse esențiale, Mondelez urmărind să ajute la menținerea ”continuității” aprovizionării cu alimente rusești.

În plus în timp ce producătorul de țigări Imperial Brands și-a suspendat operațiunile în Rusia, rivalul Philip Morris a spus doar că va reduce producția, iar producătorul Camel British American Tobacco Plc (BATS.L) a declarat că afacerile sale în Rusia continuă să funcționeze, deși a suspendat investițiile de capital.

Sony, al cărui studio de film a oprit deja lansările în Rusia, a luat măsuri suplimentare miercuri, spunând că unitatea sa de jocuri PlayStation va opri livrările și operațiunile în Rusia. ”Sony Interactive Entertainment se alătură comunității globale făcând apel la pace în Ucraina”, se arată în comunicatul companiei, scrie Reuters.

Multe companii se confruntă cu dificultăți în a-și desfășura activitatea în Rusia din cauza sancțiunilor și a lipsei transportului maritim, pe lângă presiunile din partea consumatorilor și investitorilor, și descriu retragerile din țară în termeni mai practici, fără a învinovăți guvernul rus pentru atacul Ucrainei.

Producătorul de echipamente grele Deere & Co, spune că este ”profund întristat de escaladarea semnificativă a evenimentelor din Ucraina”, anunțând că a încheiat livrările către Rusia în urmă cu două săptămâni și, ulterior, către Belarus. Compania a mai transmis că va urma SUA, aplicând sancțiuni internaționale. Caterpillar Inc a declarat că își suspendă activitatea, deoarece întreruperile lanțului de aprovizionare și sancțiunile au îngreunat afacerile, iar 3M a urmat exemplul după ce și-a reevaluat activitatea în Rusia.

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close