Antena 3 CNN Externe Captură uriașă de droguri în Spania. Patru tone de cocaină au fost confiscate de pe o barcă | Un român a fost arestat

Captură uriașă de droguri în Spania. Patru tone de cocaină au fost confiscate de pe o barcă | Un român a fost arestat

Autoritățile spaniole fac eforturi de combatere a traficului de droguri. Recent au interceptat o ambarcațiune care transportă peste patru tone de cocaină.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2024   •   23:42

Autorităţile spaniole au anunţat joi că au interceptat la sud de Arhipelagul Canarelor o ambarcaţiune care transporta peste patru tone de cocaină provenind din America de Sud, notează AFP.

Barca a fost localizată la aproximativ 500 de mile marine (920 de kilometri) la sud de acest arhipelag spaniol situat în largul coastelor de nord-vest ale Africii.Cei patru ocupanţi ai săi, un spaniol, un marocan, un moldovean şi un român, au fost arestaţi.

La bord, poliţia a găsit 4.350 de kilograme de cocaină, potrivit unui comunicat.

Mai multe servicii internaţionale au luat parte la operaţiune, pe lângă forţele de ordine spaniole, printre care Agenţia britanică de combatere a criminalităţii organizate (NCA) şi Agenţia americană antidrog (DEA).

Spania este unul dintre principalele puncte de intrare a drogurilor în Europa, atât din cauza legăturilor sale cu America Latină, de unde provine cocaina, cât şi a proximităţii cu nordul Africii, unde se produce canabis.

×
Subiecte în articol: Spania droguri trafic de droguri cocaina
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close