Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei INML nu mai are echipamente pentru analizele toxicologice de droguri | Între timp, Fentanilul inundă România

INML nu mai are echipamente pentru analizele toxicologice de droguri | Între timp, Fentanilul inundă România

Institutul Național de Medicină Legală (INML) a suspendat efectuarea analizelor toxicologice de droguri pentru că nu mai are echipamentul necesar. Între timp, un drog mai puternic decât heroina face ravagii în toată ţara.

INML nu mai are echipamente pentru analizele toxicologice de droguri | Între timp, Fentanilul inundă România
Sursa foto: Hepta
de Ştefan Petrică    |    14 Feb 2024   •   22:36

Începând de marți, Institutul Național de Medicină Legală (INML) a suspendat efectuarea analizelor toxicologice pentru droguri, întrucât echipamentele necesare pentru aceste teste, furnizate în comodat de către o anumită firmă timp de doi ani, au fost ridicate de către respectiva companie.

În urma acestei situații, activitatea de analiză toxicologică a fost temporar întreruptă, ceea ce poate avea consecințe grave asupra investigațiilor legate de consumul și traficul de droguri.

Lipsa accesului la astfel de analize poate afecta procesul de investigare și aduce întârzieri în soluționarea cazurilor, ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra aplicării legii și a justiției.

Drogul mai puternic decât Heroina, inundă România

Fiolele cu Fentanil erau ținute sub cheie la secția de Terapie Intensivă și folosite pentru pacienți în stare critică. Substanța este una anestezic general puternic, utilizată în tratamentul durerilor cronice și severe.

Considerat de 100 de ori mai puternic decât Morfina, Fentani este pe lista substanțelor interzise în România.

Acest drog a intrat în atenția publică în urmă cu an, atunci când au început să apară cazuri de furturi din spitale sau farmacii.

Specialiștii avertizează că poate crea rapid dependență.

Fentani a fost menționat în premieră în România în cazul lui Vlad Pascu, tânărul care drogat, a lovit mortal doi tineri cu mașina la 2 Mai.

În timpul investigațiilor, procurorii au descoperit în casa părinților lui o fiolă de 10 mililitri cu substanța interzisă.

×
Subiecte în articol: INML fentanyl consum de droguri
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close