Antena 3 CNN Externe Statele Unite se implică în criza refugiaţilor

Statele Unite se implică în criza refugiaţilor

Statele Unite se implică în criza refugiaţilor
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
04 Sep 2015   •   23:26

Fostul secretar de stat american, Hillary Clinton, a declarat că Statele Unite ar trebui să intervină cu ajutor în criza siriană, dar a adăugat că este nevoie de o mobilizare mult mai mare din partea tuturor, pentru a rezolva problema. 

 
"Ar trebui să ne facem treaba, la fel cum ar trebui să facă şi Europa, dar este o criză de amploare, globală. Cred că este cea mai mare criză de refugiaţi de la al Doilea Război Mondial", a explicat Clinton, care se pregăteşte pentru o candidatură la preşedinţia SUA, din partea democraţilor, conform Huffington Post.
 
De la începutul crizie din Siria, aproximativ 4,1 milioane de oameni au fugit din ţară şi Statele Unite au anunţat că va accepta 8.000 de refugiaţi în 2016. 
 
Publicaţia britanică Daily Mail susţine că liderii europeni au trasat un plan prin care să fie relocaţi 160.000 de refugiaţi în toate ţările Uniunii Europene. 
 
Conform acestui plan, din care publicaţia britanică ar fi obţinut informaţii, în România ar trebui să ajungă aproape 7.000 de migranţi, 6.937 mai exact, faţă de 1.785 cât s-a oferit România să primească
 
Premierul Victor Ponta a anunţat că data viitoarei şedinţe CSAT a fost deja stabilită, cea în care se va întocmi planul de măsuri, dar că anunţul oficial va fi făcut de Administraţia Prezidenţială.
 

×
Subiecte în articol: criza refugiati
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close