Antena 3 CNN Externe Țara în care o companie își plătește angajatele cu suma de 70.000 de euro, pentru fiecare copil născut

Țara în care o companie își plătește angajatele cu suma de 70.000 de euro, pentru fiecare copil născut

Cu scopul de a crește rata natalității, o companie oferă angajatelor stimul financiar în valoare de 70.000 de euro, pentru fiecare copil adus pe lume.

Țara în care o companie își plătește angajatele cu suma de 70.000 de euro, pentru fiecare copil născut
Sursa foto: pexels.com
de Georgiana Adam    |    26 Feb 2024   •   18:46

O companie de construcții își plătește angajatele cu aproape 70.000 de euro, de fiecare dată când nasc un copil, în speranța că va contribui la rezolvarea problemei ratei scăzute a natalității din țară.

Scăderea natalității a devenit o problemă la nivel mondial, multe state încercând să găsească soluții pentru a crește rata natalității.

Compania care oferă ajutor financiar de 70.000 de euro pentru fiecare copil născut

În prezent, Coreea de Sud are cea mai scăzută rată de fertilitate din lume.

”Ca să simplificăm, cel mai important factor este că este dificil să planifici viitorul, ceea ce este necesar dacă îți dorești copii, deoarece viața este atât de provocatoare și competitivă în acest moment, iar viitorul cu copii nu li se pare atât de relevant pentru ei”, este de părere Insill Yi, președinta Institutului pentru populația viitorului din Peninsula Coreeană.

Din acest motiv, o companie de construcții a ales să se implice activ în vederea creșterii natalității.

Peste 4,8 milioane de euro a plătit angajatorul coreean, până în prezent. Banii au fost distribuiți sub formă de sumă forfetară. Primele plăți pentru femeile care au dat naștere au fost făcute în anul 2021, notează G4media.

 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close