Antena 3 CNN Externe Țara din Europa unde turiștii vor plăti zilnic o taxă pentru schimbările climatice. Mulți români își fac concediile aici

Țara din Europa unde turiștii vor plăti zilnic o taxă pentru schimbările climatice. Mulți români își fac concediile aici

O țară din Uniunea Europeană a adăugat o nouă taxă, începând din acest an, pe care turiștii sunt nevoiți să o plătească în fiecare zi de concediu.

Țara din Europa unde turiștii vor plăti zilnic o taxă pentru schimbările climatice. Mulți români își fac concediile aici
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    09 Ian 2024   •   21:41

Mii de turiști vor fi nevoiți să plătească, începând cu anul acesta, așa zisa "taxă de reziliență climatică”, dacă vor să își facă vacanța în Grecia.

Guvernul Greciei a decis să introducă acestă taxă pentru turiști, după ce țara a fost devastată de incendii de vegetație și inundații puternice în 2023. Prin urmare, românii care vor opta pentru această destinație de vacanță vor plăti mai mulți bani.

"Taxa de reziliență climatică” se va aplica în funcție de sezonul de călătorie și ar putea fi percepută în perioada martie-octombrie.

Citește și: Locul legendar din România, identic cu Meteora din Grecia. Peisajul îți taie respirația

Hotelurile de 1 și 2 stele vor percepe o taxă de 1,50 euro/cameră/zi, cele de 3 stele vor avea o taxă de 3 euro/cameră/zi, cei care se vor caza la 4 stele vor plăti 7 euro/cameră/zi, iar hotelurile de 5 stele vor avea o taxă de 10 euro/camera/zi.

Taxele nu vor fi incluse în prețurile operatorilor sale ale agențiilor de turism. Ele vor fi plătite la fața locului. Acestea ar putea aduce un venit suplimentar de 300 de milioane de euro în 2024, ceea ce dublează bugetul rezervelor speciale.

Și alte țări din întreaga lume percep aceste taxe. De exemplu, turiștii plătesc suplimentar în Austria, Insulele Baleare, Elveția și Statele Unite, potrivit greekreporter.com.

×
Subiecte în articol: Grecia taxa schimbari climatice
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close