Antena 3 CNN Externe Tensiuni la frontiera dintre Macedonia și Grecia, acolo unde se construiește un gard de sârmă

Tensiuni la frontiera dintre Macedonia și Grecia, acolo unde se construiește un gard de sârmă

Tensiuni la frontiera dintre Macedonia și Grecia, acolo unde se construiește un gard de sârmă
28 Noi 2015   •   17:15

Patru polițiști macedoneni au fost răniți ușor de pietre aruncate de migranți la frontiera cu Grecia, unde Macedonia a început sâmbătă să construiască un gard pentru a controla mai bine afluxul de refugiați, relatează Agerpres.

Polițiștii au fost loviți de pietre aruncate "foarte probabil" de migranți masați de partea greacă a frontierei, potrivit media locală.

Agenția de presă greacă ANA a indicat că poliția a răspuns cu tiruri de grenade asurzitoare. O sursă militară a declarat totuși pentru AFP că situația "este pe cale să se calmeze".

Lungimea gardului care urmează să fie construit nu este cunoscută, dar un fotoreporter al AFP a indicat că armata folosește echipamente grele pentru a ridica o barieră de 2,5 metri înălțime în apropiere de orașul de frontieră Gevgelija.

Macedonia a început în cursul lunii să filtreze migranții în funcție de naționalitate, permițându-le doar celor care vin din țări în conflict, precum Siria, Afganistan și Irak, să-și continue drumul spre Europa Occidentală.

În jur de o mie de persoane — în special iranieni, somalezi, pakistanezi și cetățeni din Bangladesh — erau blocate vineri la frontiera greco-macedoneană, potrivit AFP.

×
Subiecte în articol: macedonia Grecia
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close