Antena 3 CNN Externe Trei polițiști, un băiat și trei rebeli uciși în violențe în zona kurdă

Trei polițiști, un băiat și trei rebeli uciși în violențe în zona kurdă

Trei polițiști, un băiat și trei rebeli uciși în violențe în zona kurdă
30 Aug 2015   •   22:45

Trei polițiști, un băiat de 12 ani și trei rebeli kurzi au fost uciși duminică în violențe în regiunea din sud-estul Turciei majoritar populată de kurzi, a anunțat o sursă din securitatea locală, informează Agerpres.

Doi polițiști au fost împușcați mortal de persoane înarmate în centrul orașului Diyarbakir, centrul administrativ al provinciei cu același nume din sud-estul Anatoliei, în timp ce un al treilea polițist a fost ucis la Silopi, în provincia vecină Sirnak, a precizat această sursă.

Aceste atacuri au fost atribuite de autorități mișcării armate kurde.

Trei tineri kurzi au fost de asemenea uciși de forțele de ordine la Silopi. Ei făceau parte din mișcarea de tineret a gherilei kurde Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), au declarat autoritățile locale.

Un băiat kurd de 12 ani a fost de asemenea ucis în explozia unei mine plasate, potrivit autorităților, de către PKK, în districtul Silvan din provincia Diyarbakir.

Luptele dintre statul turc și rebelii kurzi PKK au fost reluate la sfârșitul lunii iulie, punând capăt unui armistițiu în vigoare din 2013. Agenția de presă proguvernamentală Anatolia a afirmat că de atunci aproape o mie de rebeli au fost uciși în ofensiva turcă, amintește France Presse.

×
Subiecte în articol: turcia violente kurzi
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close