Antena 3 CNN Externe Turcia se implică în criza migranților și interzice cetățenilor din Siria, Yemen și Irak să cumpere bilete de avion spre Minsk

Turcia se implică în criza migranților și interzice cetățenilor din Siria, Yemen și Irak să cumpere bilete de avion spre Minsk

Autoritățile din Turcia se implică în criza migranților. Cetățenii din Siria, Yemen și Irak nu vor mai putea achiziționa bilete de avion spre Minsk de pe teritoriul țării.

Turcia se implică în criza migranților și interzice cetățenilor din Siria, Yemen și Irak să cumpere bilete de avion spre Minsk
Sursa foto: Twitter/ Hanna Liubakova
de Cerasela Stafie    |    12 Noi 2021   •   17:55

Anunțul a fost făcut, vineri, de Direcţia Generală a Aviaţiei Civile din Turcia (SHGM). Acesta vine în contextul conflictului privind migranţii dintre Belarus şi Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană acuză Belarusul că încurajează mii de oameni care fug din zonele devastate de război ale lumii să-i treacă graniţele spre țările membre. Totodată, UE a avertizat că ar putea impune, chiar de luni, noi sancţiuni Belarusului, dar și companiilor aeriene care îi transportă pe migranţi.

Atât Turcia, cât și compania aeriană națională a sa, Turkish Airlines, au fost acuzate că au cotribuit la aducerea migranților în Belarus. Acuzațiile au fost respinse, scrie Mediafax.

„În legătură cu problema trecerii ilegale a frontierei dintre Uniunea Europeană şi Belarus, s-a decis ca cetăţenilor din Irak, Siria şi Yemen care doresc să călătorească în Belarus de pe aeroporturile din ţara noastră să nu li se vândă bilete şi să nu li se permită să urce în avioane”, a transmis pe Twitter Direcţia Generală a Aviaţiei Civile din Turcia.

Iordania vrea să evite o criză și a lansat, în această săptămână, un plan de protecţie a ţării împotriva oricărui tip de boală infecţioasă care s-ar putea răspândi de la granițele țării, a anunţat agenţia de presă de stat Petra.

Ministrului sănătăţii, Firas Hawari, a transmis că planul inițial se va axa pe punctele de trecere a frontierei iordaniene din Mudawara, Podul Regele Hussein şi Terminalul de pasageri - Portul Aqaba.

Personalul va fi instruit corespunzător și vor fi introduse echipamente specializate. Hawari a transmis că „dezvoltarea unui plan cuprinzător pentru răspunsul de urgenţă al punctelor de trecere se va face în consultare şi coordonare cu autorităţile relevante". 

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor turcia Belarus
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close