Antena 3 CNN Externe Ucraina, promisiune pentru Republica Moldova: va asigura securitatea strategică a regiunii. Care sunt veștile rele anunțate

Ucraina, promisiune pentru Republica Moldova: va asigura securitatea strategică a regiunii. Care sunt veștile rele anunțate

În contextul în care situația din regiunea separatistă a Republicii Moldova devine îngrijorătoare, oficialii ucraineni au promis că țara lor va asigura securitatea strategică a regiunii. În schimb, au venit și cu vești rele.

Ucraina, promisiune pentru Republica Moldova: va asigura securitatea strategică a regiunii. Care sunt veștile rele anunțate
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    26 Apr 2022   •   17:04

Mihailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainan Volodimir Zelenski și membru al echipei de negociatori a țării, a reacționat în urma evenimentelor din Republica Moldova. Așa-zisele autorități de la Tiraspol au anunțat că a fost instituit un "cod roșu de pericol terorist" pentru 15 zile, după trei atacuri.

Podoliak spune, într-un mesaj publicat pe contul său oficial de Twitter, că Moscova este de vină pentru ce se întâmplă în regiune: ”Rusia vrea să destabilizeze regiunea transnistreană și sugerează că Moldova ar trebui să aștepte „oaspeți””.

Oficialul ucrainean vine și cu vești bune, și cu unele rele pentru vecinii moldoveni: ”Vești proaste: dacă Ucraina cade mâine, trupele rusești vor fi la porțile Chișinăului”.

În schimb, Kievul promite că nu va lăsa Rusia să-și atingă țelurile: ”Vești bune: Ucraina va asigura cu siguranță securitatea strategică a regiunii. Dar trebuie să lucrăm în echipă”

Tiraspolul a anunțat trei atacuri. Unul dintre ele a fost la la sediul Ministerului Securității din oraș, luni, un alt atac a avut loc în orașul Grigoriopo, iar al treilea incident s-a petrecut la Parcani.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close