Antena 3 CNN Externe Un antiregalist convins vrut să arunce cu excremente de animale în prinţul Charles

Un antiregalist convins vrut să arunce cu excremente de animale în prinţul Charles

Autorităţile din Noua Zeelandă au reţinut, luni, un bărbat care plănuia un atac "murdar" la adresa prinţului Charles al Marii Britanii şi a soţiei acestuia, Camilla.

Un antiregalist convins vrut să arunce cu excremente de animale în prinţul Charles
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
de S.T.    |    13 Noi 2012   •   16:37

Potrivit presei locale, bărbatul, descris de poliţie ca un "antiregalist cunoscut", avea de gând să arunce cu bălegar în cuplul regal. Poliţiştii i-au dejucat însă planul înainte ca suspectul să ajungă în apropierea prinţului şi a soţiei acestuia.

Charles şi Camilla salutau mulţimea în centrul oraşului Auckland. Suspectul a fost observat pe camerele de supraveghere din oraş şi arestat. Faptul că avea în mână o pungă cu excremente nu a fost însă singurul motiv.

În urmă cu 18 ani Sam Bracanov, în vârstă de 74 de ani, a dus la bun sfârşit un atac similar împotriva prinţului. Atunci l-a stropit pe moştenitorul coroanei britanice cu un odorizant, ca să "spele duhoarea regalităţii."

Neozeelandezul a recunoscut marţi că a vrut să arunce cu excremente de animale în prinţul Charles şi în soţia acestuia, Camilla, şi a fost eliberat pe cauţiune de justiţie, care i-a ordonat totuşi să stea la distanţă de cuplul regal.

×
Subiecte în articol: printul Charles
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close