Antena 3 CNN Externe Un avion care era pe cale să decoleze s-a întors din drum, după ce pasagerii au primit fotografii amenințătoare: nouă oameni arestați, o femeie a leșinat, în Israel

Un avion care era pe cale să decoleze s-a întors din drum, după ce pasagerii au primit fotografii amenințătoare: nouă oameni arestați, o femeie a leșinat, în Israel

Un avion care trebuia să decoleze de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv s-a întors din drum. Pasagerii au primit fotografii cu catastrofe aviatice. După o investigație rapidă, nouă persoane care se aflau la bord au fost arestate. Totuși, panica a provocat leșinul unei femei, iar o alta a făcut un atac e panică.

Un avion care era pe cale să decoleze s-a întors din drum, după ce pasagerii au primit fotografii amenințătoare: nouă oameni arestați, o femeie a leșinat, în Israel
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2022   •   18:07

Aeronava se deplasa către Turcia, dar s-a întors din drum înainte de decolare. Mai mulți pasageri au primit pe telefoane fotografii care arătau avioane prăbușindu-se. Căpitanul avionului a decis să întoarcă aeronava și a raportat incidentul la departamentul de securitate al aeroportului. 

Imaginile au fost trimise, cred autoritățile israeliene, de nouă persoane de la bord folosind funcția ”AirDrop” a iPhone-ului. Cei nouă suspecți, descriși de poliție drept cetățeni israelieni, au fost arestați și ar putea fi urmăriți penal pentru răspândire de informații false. Infracțiunea implică o pedeapsă de maxim trei ani de închisoare în Israel.

”Sunt sigur că poliția și autoritățile de securitate vor afla de ce au făcut-o”, a declarat Ofer Lefler, purtătorul de cuvânt al Autorității Aeroporturilor din Israel pentru Channel 12 TV, scrie Reuters.

”O femeie a leșinat, o alta a avut un atac de panică”, a declarat o pasageră, identificată doar ca Diana.

Avionul a decolat cu câteva ore târziu, după un control de securitate al avionului, al bagajelor și al celor de la bord, a spus Lefler.

”AirDrop”, despre care purtătorul de cuvânt a spus că este metoda folosită pentru transferul de fișiere, permite unui utilizator de iPhone să trimită imagini către alte dispozitive din apropiere, dacă sunt setate să le accepte.

Aeroporturile israeliene sunt considerate cele mai sigure din lume. Au mai multe etape de securitate, vizibile doar parțial pasagerilor.

Niciun zbor care părăsește aeroportul nu a fost deturnat vreodată și nu a mai avut loc nici un atac terorist pe aeroport din 1972, când trei membri ai Armatei Roșii Japoneze au ucis 26 de persoane și au rănit alte zeci, într-un atac armat.

Securitatea începe în Centrul de operațiuni de securitate a aeroportului, situat în apropierea aeroportului. Sala mică, cu personal care lucrează non-stop, monitorizează fiecare zbor din spațiul aerian israelian, inclusiv zborurile de tranzit și aeronavele din apropiere.

Fiecare zbor, fiecare pasager și fiecare membru al echipajului de zbor sunt verificați cu mult înainte de a ajunge în spațiul aerian israelian. 

×
Subiecte în articol: avion Tel Aviv Israel fotografii pasageri
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close