Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană ''Orele sunt numărate pentru Grecia''. Cine face această declaraţie

''Orele sunt numărate pentru Grecia''. Cine face această declaraţie

''Orele sunt numărate pentru Grecia''. Cine face această declaraţie
19 Mar 2015   •   00:37

''Orele sunt numărate pentru Grecia'', a declarat miercuri ministrul german de finanţe, Wolfgang Schauble, apreciind că devine ''din ce în ce mai dificil de găsit soluţii'' la problemele Atenei, a cărei visterie este goală, relatează AFP, preluat de AGERPRES.

''Eu şi toţi cei care urmăresc asta avem impresia că timpul este limitat pentru Grecia'', a declarat ministrul în cadrul conferinţei de presă de prezentare a proiectului de buget pe 2016.

''Va fi din ce în ce mai dificil de găsit soluţii, asta este marea preocupare'', a adăugat el, în ajunul summitului european de la Bruxelles și într-un moment în care spectrul unei ieşiri a Greciei din zona euro reîncepe să agite spiritele.

Wolfgang Schauble a refuzat să-şi asume responsabilitatea pentru deteriorarea relaţiilor între Berlin şi Atena, care au ajuns la nivelul cel mai scăzut după ce guvernul grec s-a plâns de afirmaţiile ministrului de finanţe german.

''Nu am cunoştinţă să fi făcut vreo declaraţie nepoliticoasă la adresa vreunui om politic grec'' a spus el, în timp ce liderul SPD şi ministrul economiei Sigmar Gabriel a cerut o dezbatere raţională în acest caz.

''Nu este vorba despre Grecia împotriva Germaniei'', a spus el, ''ci despre a menţine, împreună, stabilitatea zonei euro''. El a asigurat de ''enormul său respect pentru ceea ce a îndurat populaţia greacă'' în ultimii ani, pe fondul derutei economice a Greciei.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat şi el îngrijorarea, miercuri, la Bruxelles. ''Rămân îngrijorat, nu sunt mulţumit de progresele realizate în cursul ultimelor zile şi aş vrea ca şi unii şi ceilalţi să se trezească'', a spus el.

Discuţiile tehnice s-au înmulţit în ultimele zile la Bruxelles şi la Atena pentru a avansa în programul de reforme al Greciei şi a găsi soluţii la problemele cu lichidităţile ale acestei ţări, dar ele întâmpină serioase dificultăţi, notează AFP.

''Trebuie să găsim condiţii acceptabile pentru toţi'', a apreciat la rândul său Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice. Condiţiile în chestiune sunt cele puse de Eurogrup la 20 februarie, când s-a decis prelungirea până la finalul lui iunie a programului de finanţare a Greciei în schimbul reformelor care vor fi stabilite până la sfârşitul lui aprilie.



×
Subiecte în articol: Wolfgang Schäuble
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close