Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Un tribunal acordă despăgubiri unui bărbat care a dezvoltat o tumoare din cauza telefonului mobil

Un tribunal acordă despăgubiri unui bărbat care a dezvoltat o tumoare din cauza telefonului mobil

Un tribunal acordă despăgubiri unui bărbat care a dezvoltat o tumoare din cauza telefonului mobil
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Apr 2017   •   12:21

O instanţă din Italia a stabilit că un angajat să primească despăgubiri, după ce a dezvoltat o tumoare cerebrală cauzată de utilizarea excesivă a telefonului mobil. Experţi legişti au stabilit o relaţie de cauzalitate.

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, angajat al companiei italiene Telecom, a dezvoltat o tumoare cerebrală pentru că ar fi utilizat telefonul mobil 15 ani, mai mult de trei ore pe zi.

Astfel, o instanţă din oraşul Ivrea a stabilit că angajatul trebuie să primească despăgubiri din partea Institutului Naţional italian pentru Asigurări în caz de Accidente de Muncă şi Boli Profesionale.
„Este o sentinţă extrem de importantă; faptul că se recunoaşte o cauză oncogenă în câmpurile electromagnetice generate de telefoane mobile este un semn că avansează cunoştinţele ştiinţifice. Telefonul mobil este un dispozitiv tehnologic care emite unde electromagnetice de frecvenţă înaltă, aparatul fiind utilizat zilnic de peste 40 de milioane de italieni. De aceea, este important ca toată lumea să fie la curent cu riscurile. Este important să fie analizată problema şi fie luate contramăsuri", a argumentat avocatul Stefano Bertone.

Angajatul Telecom s-a îmbolnăvit de neurinom al nervilor cranieni, iar avocatul speră că sentinţa în cazul său va fi de ajutor şi altor persoane.

 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close