Antena 3 CNN Externe Vacanțele românilor în Grecia, mai scumpe. Taxa zilnică pe care o vor plăti turiștii de anul viitor

Vacanțele românilor în Grecia, mai scumpe. Taxa zilnică pe care o vor plăti turiștii de anul viitor

Pentru a acoperi costurile generate de dezastrele naturale care au afectat țara, autoritățile din Grecia au decis să introducă o nouă taxă pentru turiștii care vin în vacanță.

Vacanțele românilor în Grecia, mai scumpe. Taxa zilnică pe care o vor plăti turiștii de anul viitor
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2023   •   10:51

Incendiile forestiere și inundațiile care au afectat Grecia în acest an au făcut ca țara să aibă nevoie de mai mulți bani pentru a acoperi costurile generate de dezastrele naturale.

Prin urmare, autoritățile au introdus o nouă taxă, numită "taxă climatică", pe care turiștii o vor plăti începând de anul viitor.

Peste 27,8 milioane de persoane au călătorit în Grecia din ianuarie până în septembrie 2023, iar din cauza dezastrelor naturale, această țară a pierdut 500.000 de turiști.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat, la cea de-a 87-a ediție a Târgului Internațional de la Salonic, că dorește să mărească finanțarea pentru măsurile de combatere a schimbărilor climatice de la 300 de milioane de euro la 600 de milioane de euro.

Citește și: Românii au început să strângă provizii pentru Crăciun, de frica scumpirilor. Prețul produselor de bază pentru masa de sărbători

Astfel, turiștii care vin în Grecia vor plăti mai mult în viitor, valoarea fiind stabilită și în funcție de cazare.

O taxă sezonieră

În viitor, turiștii ar trebui să plătească încă 70 de euro pentru o cazare de șapte zile, la un hotel de cinci stele.

Comparativ cu taxa de cazare anterioară, turiştii vor suporta costuri suplimentare între unu şi şase euro pe zi, a relatat revista de industrie Travelbook.

Cu toate acestea, taxa pe climă este sezonieră, iar aceste sume vor fi plătite din martie până în octombrie. Din noiembrie până în februarie, se plătește o taxă de noapte de până la patru euro pe zi.

De asemenea, turiștii care preferă să închirieze apartamente de vacanță vor plăti un tarif suplimentar de 1,50 euro pe zi.

De asemenea, pentru o vilă sau o casă închiriată de o familie, taxa va fi de zece euro pe zi, potrivit stiridiaspora.ro.

×
Subiecte în articol: Grecia taxe turisti cazare dezastre naturale
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close