Antena 3 CNN Externe Victor Ponta, în turneul asiatic: Uzbekistan poate fi o zonă în care companiile româneşti se pot extinde

Victor Ponta, în turneul asiatic: Uzbekistan poate fi o zonă în care companiile româneşti se pot extinde

Victor Ponta, în turneul asiatic: Uzbekistan poate fi o zonă în care companiile româneşti se pot extinde
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    28 Iun 2013   •   17:19

Uzbekistanul reprezintă o zonă în care companiile din România se pot extinde, a apreciat, vineri, premierul Victor Ponta, aflat într-un turneu asiatic.

 
Declaraţia a fost făcută într-o intervenţie telefonică, vineri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
"Uzbekistan, a doilea producător de gaze după Rusia, are nevoie de firme de România, firme din IT, agricultură, infrastructură", a declarat prim-ministrul Victor Ponta, aflat în Uzbekistan.

"La nivel politic, ultima întâlnire a fost între preşedinţii celor două ţări în urmă cu 10 ani. Cred că trebuie să avem aceste întâlniri la nivel de preşedinte, de prim-ministru, de miniştri. Sunt absolut convins că şi în domeniul relaţiilor economice sunt foarte multe lucruri pe care le putem face. Am fost foarte bucuros să aud de un acord între producătorii de medicamente din România şi cei din Uzbekistan. Sunt însă şi alte domenii în care firmele româneşti se pot extinde - în industria IT, în industria energetică, în alte zone de dezvoltare economică companiile româneşti pot veni în Uzbekistan", a mai spus şeful Executivului.
 
Relaţia României cu Azerbaijan, Kazakhstan şi Uzbekistan a "îngheţat" în ultimii 8-10 ani, a precizat Ponta, deşi aceste ţări au resurse importante, au devenit puteri regionale şi "toată lumea le curtează".
 
"Acum, în condiţiile în care România e stabilă, si politic, si economic, am considerat că e de datoria mea să merg în aceste ţări, să le aduc aminte că România există şi să discutăm de lucruri concrete. E o lume spre care România trebuie să se deschidă", a afirmat premierul.

Solicitat să explice importanţa celor trei ţări pe care le vizitează şi posibilele investitţii, Ponta a spus despre Kazakhstan că cea mai importantă investiţie a acestui stat la noi a fost Rompetrol.
 
În ceea ce priveşte Uzbekistanul, şeful Executivului a precizat că acesta este al doilea mare producător de gaze după Rusia, iar Azerbaijanul este "o ţară mică, dar extrem de bogată din punctul de vedere al resurselor".
 
"Din acest punct de vedere aş fi foarte bucuros dacă astăzi stabilim să repornim activitatea comisiei mixte economice care nu s-a mai întrunit din 2002", a încheiat şeful Guvernului.
 
Aflat într-un turneu asiatic, premierul Victor Ponta a ajuns vineri la Taşkent, în Uzbekistan. 
 
După ce, în primele două zile ale turneului, în Azerbaidjan şi Kazakhstan, Victor Ponta a vorbit despre investiţiile pe care aceste state le-ar putea dezvolta în România, prim-ministrul a spus astăzi că Uzbekistan poate fi o zonă în care companiile româneşti se pot extinde. 


 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Uzbekistan
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close