Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski şi Aleksei Navalnîi, doi dintre cei mai mari inamici ai lui Vladimir Putin, în cursa pentru Premiul Nobel pentru Pace

Volodimir Zelenski şi Aleksei Navalnîi, doi dintre cei mai mari inamici ai lui Vladimir Putin, în cursa pentru Premiul Nobel pentru Pace

În cursa pentru adjudecarea Premiului Nobel pentru Pace sunt doi adversari notorii ai regimului condus de Vladimir Putin.

Volodimir Zelenski şi Aleksei Navalnîi, doi dintre cei mai mari inamici ai lui Vladimir Putin, în cursa pentru Premiul Nobel pentru Pace
Sursa foto: hepta / Bestimage / Ukraine Presidency / Sputnik / Alexey Maishev
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Sep 2023   •   14:31

Este vorba despre președintele ucrainean Volodimir Zelenski și despre activistul rus Alexei Navalnîi, încarcerat în Rusia și condamnat la ani grei de închisoare, relatează presa internațională.

Zelenski și Navalnîi au ajuns pe lista cu candidați prin decizia Comitetului Nobel, format din cinci membri desemnați de Parlamentul norvegian.

Dintre cei 351 de nominalizați, Zelenski și Navalnîi sunt printre favoriți, dar experții estimează că nu ei vor fi câștigătorii premiului.

Citește și: Zelenski a rămas mut când a fost a fost întrebat de "moartea amiralului rus Sokolov"

Lista completă a candidaților este, teoretic, secretă. 

Printre candidații ale căror nume au ajuns la marele public se numără activista de mediu Greta Thunberg, liderul opoziției ruse Vladimir Kara-Murza și protestatarul chinez Peng Lifa.

Laureatul Nobel pentru Pace nu primește doar o medalie și o diplomă, ci și suma 11 milioane de coroane suedeze.

Câștigătorul va fi anunțat oficial pe 6 octombrie, iar ceremonia de decernare a trofeului este programată pentru 10 decembrie la Primăria din Oslo.

Foto: Volodimir Zelenski în Parlamentul din Canada (stânga) și Aleksei Navalnîi, în penitenciar, în Rusia

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close