Antena 3 CNN International News Zelenski a rămas mut când a fost a fost întrebat de "moartea amiralului rus Sokolov"

Zelenski a rămas mut când a fost a fost întrebat de "moartea amiralului rus Sokolov"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost întrebat, joi, la Kiev, despre moartea amiralului Viktor Sokolov, anunțată de serviciul de securitate SBU după lovitura cu rachete asupra Cartierului General din Sevastopol al Flotei ruse la Marea Neagră.

Zelenski a rămas mut când a fost a fost întrebat de "moartea amiralului rus Sokolov"
Sursa foto: president.gov.ua
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Sep 2023   •   16:31

Sokolov este comandantul acestei flote, iar presa rusă de stat a difuzat în două rânduri, săptămâna aceasta, imagini cu ofițerul de rang înalt, menite să infirme zvonurile privind decesul acestuia.

Una dintre înregistrări îl arată pe amiral răspunzând unei întrebări legate chiar de atacul ucrainean la Sevastopol.

Joi, într-o conferință comună cu șeful NATO, Jens Stoltenberg, Zelenski a refuzat să comenteze informațiile contradictorii legate de soarta amiralului rus, notează CNN.

Citește și: Ucraina anunță că l-a ucis la Sevastopol pe amiralul Viktor Sokolov, comandantul Flotei ruse la Marea Neagră

Sokolov, replică video la atacul cu rachete de la Sevastopol

Amiralul despre care forțele de securitate ucrainene au spus că a murit vinerea trecută, în atacul de la Sevastopol, a apărut, miercuri, într-o înregistrare video postată pe Telegram de Zvezda, canal mass-media al armatei ruse.

Sokolov a fost întrebat de un reporter despre atacul cu rachete asupra sediului din Sevastopol al Flotei ruse la Marea Neagră.

"Flota Mării Negre își îndeplinește sarcinile stabilite de Comandament cu încredere și cu succes", a declarat Sokolov.

CNN precizează că nu poate verifica data la care a fost realizat interviul cu Sokolov și că nu sunt detalii în cadrul înregistrării care să dezvăluie momentul sau locația acesteia.

Videoclipul distribuit miercuri vine la o zi după ce Ministerul rus al Apărării a publicat o altă înregistrare video în care apare, de asemenea, Sokolov participând la o întâlnire cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și cu alți lideri militari ruși.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Viktor Sokolov
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close