Antena 3 CNN Externe Vor fi consecinţe ireversibile în Ucraina. Declaraţia lui Putin în faţa celei mai puternice femei din Europa

Vor fi consecinţe ireversibile în Ucraina. Declaraţia lui Putin în faţa celei mai puternice femei din Europa

Vor fi consecinţe ireversibile în Ucraina. Declaraţia lui Putin în faţa celei mai puternice femei din Europa
de O.P.    |    14 Iul 2014   •   07:42

Preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel au convenit, duminică, asupra faptului că situaţia din Ucraina, unde Kievul îşi continuă ofensiva împotriva separatiştilor proruşi din est, "tinde să se deterioreze", a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de AFP.

"Putin şi Merkel au avut un dialog constructiv, foarte aprofundat, în cursul căruia au discutat în detaliu despre posibilele opţiuni pentru rezolvarea situaţiei din Ucraina. Cei doi lideri au convenit asupra faptului că, din nefericire, situaţia tinde să se deterioreze", a declarat pentru agenţia de presă rusă RIA Novosti Dmitri Peskov, care a precizat că întrevederea a avut loc la Rio de Janeiro.

În cursul discuţiei lor, care a durat o oră şi un sfert şi a fost consacrată Ucrainei, cei doi lideri au "subliniat necesitatea reluării de urgenţă (a reuniunilor) grupului de contact privind Ucraina (format, în afară de această ţară, din Rusia şi OSCE, cu participarea rebelilor), poate sub forma unor videoconferinţe", a declarat purtătorul de cuvânt.

"În opinia lor, pentru ca activitatea grupului de contact să se poată relua integral, este necesar să se decreteze cât mai repede un armistiţiu, să se facă un schimb de prizonieri şi să se reia activităţile de supraveghere", a adăugat Peskov.

Preşedintele rus a vorbit şi despre "îngrijorarea sa cu privire la acţiunile agresive" ale Kievului, într-o aluzie la căderea unui obuz într-un oraş rus situat la frontiera cu Ucraina, soldată cu un mort duminică.

Acest tir a fost atribuit forţelor ucrainene de către Moscova, care a avertizat Kievul asupra unor posibile "consecinţe ireversibile".

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close