Antena 3 CNN High Tech A postat un singur cuvânt pe Facebook și a fost imediat arestată! Motivul pentru care riscă 15 ani de închisoare această femeie

A postat un singur cuvânt pe Facebook și a fost imediat arestată! Motivul pentru care riscă 15 ani de închisoare această femeie

A postat un singur cuvânt pe Facebook și a fost imediat arestată! Motivul pentru care riscă 15 ani de închisoare această femeie
Sursa foto: Foto: facebook.com
23 Mai 2016   •   11:44

O femeie, mama a unui lider activist, risca pana la 15 ani de inchisoare dupa ce a postat un singur cuvant pe Facebook. Partnaree Chankj, 40 de ani, a fost arestata de autoritatile din Thailanda dupa ce nu a sters un mesaj de pe Facebook care ar fi defaimat familia regala a tarii, scrie yoda.ro.

Conform avocatului femeii, BBC scrie ca Patnaree a raspuns la o postare cu cuvantul "Ja", echivalentul pentru "ok". Schimbul de replici era intre Patnaree si un activist politic.

Plangerea impotriva lui Patnaree la politie a fost facua de catre armata. Ea a fost arestata pentru ca ar fi incalcat legea privind "leje majeste" si Computer Crime Acte. Lese Majeste se pedepseste cu inchisoare intre 3 si 15 ani.

"Am fost socata" le-a spus femeia celor de la BBC dupa ce a fost eliberata pe cautiune. "In societatea thailandeza, aceasta acuzatie este foarte serioasa si nu ar fi trebuit sa aiba nimic de-a face cu mine" a mai zis femeia care lucreaza ca ingrijitoare.

Patnaree este mama lui Sirawith Seritiwat, liderul unui grup mic de activisti care au organizat demonstratii impotriva armatei din Thailanda ce a ajuns la putere in mai 2014.

Conform dosarului de acuzare, oferit de catre avocatii lui Patnaree, politia sustine ca folosirea acelui cuvant arata ca este de acord cu postarea pe care politia o declara "potential daunatoare pentru securitatea Regatului si pentru stabilitate".

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close