x close

Fii alături de noi!

Folosești Windows 10? Cineva ar putea să fie conectat la rețeaua ta WiFi fără să ai habar

de D.G.   •   01 Feb 2016   •   22:43
Folosești Windows 10? Cineva ar putea să fie conectat la rețeaua ta WiFi fără să ai habar  817
foto: pixabay.com
Multă lume se ține încă departe de Windows 10, majoritatea utilizatorilor de PC preferând să lucreze sau să se joace în continuare pe Windows 7. Dacă te gândești să treci totuși pe noul sistem de operare, uite cinci lucruri utile pe care să le faci după ce instalezi Windows 10.

Conform unor statistici preluate de pe Steam, majoritatea utilizatorilor de PC-uri, incluzând laptop-uri, preferă în continuare Windows 7. Acesta este mai stabil și este încă mult mai bine optimizat decât succesorul său. Dacă simți că te chinuie nostalgia după Windows 7, poți vedea aici cum să aduci meniul de Start din Windows 7 în Windows 10.

Chiar și așa, în ultima vreme multiple actualizări tind să aducă Windows 10 din ce în ce mai mult la standardele predecesorului său, așa că vrei nu vrei, tot va trebui să treci pe noul sistem de operare.

În caz că tocmai urmează să instalezi Windows 10 sau ai terminat de făcut asta, uite cinci lucruri utile pe care să le faci după ce instalezi Windows 10.

1. Instalează Chrome în Windows 10

Edge nu este un browser prea bun. Într-adevăr, este optimizat pentru Windows 10, dar nu suportă add on-uri, pluginuri  sau chiar adblockers. În mod dezamăgitor, browserul de la Microsoft e în stare să-ți înregistreze site-urile navigate chiar și atunci când ești în modul de navigare privat, chestiune care a provocat o mare controversă. În acest caz, singurul scop pentru a folosi Edge este acela de a descărca Chrome. Browserul de la Google este mult mai stabil, mai flexibil și consumă și mai puține resurse decât browserul Microsoft, așa ca intră în lista noastră de cinci lucruri utile pe care să le faci după ce instalezi Windows 10.

2. Descarcă extensia de Chrome Bing2Google

Windows 10 vine cu un motor de căutare extrem de versatil numit Cortana. Aceasta poate să caute fișiere sau executabile pe calculatorul tău, dar poate căuta, de asemenea, informații pe Internet. Totuși, în varianta default, Cortana va folosi motorul de căutare Bing al Microsoft atunci când vei dori să cauți ceva anume. Ca să nu fii forțat să folosești Bing (care nu e chiar atât de rău) pentru a naviga pe net, extensia se instalează direct în registrul sistemului de operare și o va forța pe Cortana să deschidă rezultatele căutării tale direct în Chrome folosind, evident, Google. Probabil că nu știați de această extensie folositoare. De aceea intră în lista noastră de cinci lucruri utile pe care să le faci după ce instalezi Windows 10.

Continuarea, pe playtech.ro.
poza

Actualitate

Gabriela Firea, primarul Capitalei: „RATB poate monta maxim 60 de instalaţii de aer condiţionat pe lună”. Cât costă aparatura doar pentru un autobuz

Primarul Capitalei a precizat că, din cele 1.000 de autobuze aflate în parcul RATB, doar 700 sunt funcţionale şi doar jumătate dintre ele au aer condiţionat şi, deşi a cerut ca toate să aibă această dotare, RATB a precizat că pot fi montate doar cel mult 60 în fiecare lună, iar costurile sunt însemnate, respectiv 10.000 de euro pentru fiecare autobuz.

27 Iun 2016  •  19:20

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

50 Cent a fost arestat în Caraibe

Rapperul american Curtis James Jackson III, cunoscut sub numele de scenă 50 Cent, a fost arestat după ce a susţinut un concert în Caraibe în timpul căruia a fredonat versurile necenzurate ale piesei '...

27 Iun 2016  •  17:26

sati