Antena 3 CNN High Tech Informaţiile a 25 de milioane de utilizatori ai Sony Online Entertainment au fost furate

Informaţiile a 25 de milioane de utilizatori ai Sony Online Entertainment au fost furate

Informaţiile a 25 de milioane de utilizatori ai Sony Online Entertainment au fost furate
Sursa foto: Foto: thatvideogameblog.com
03 Mai 2011   •   11:47

Criza de la compania Sony s-a agravat marţi, când reprezentanţii companiei au anunţat că în urma unui atac informatic detaliile a 25 de milioane de utilizatori ai Sony Online Entertainment (SOE) au fost furate de către hackeri. Acest atac a avut loc înaintea celui din 19 aprilie, când informaţiile a 77 de milioane de utilizatori ai Play Station Network (PSN) au fost furate, relatează The Guardian.

Sony a anunţat că au fost sustrase nume, adrese, adrese de e-mail, date de naştere, numere de telefon şi peste 10.000 de informaţii referitoare la conturi sau carduri de debit.

Deşi reprezentanţii Sony au declarat iniţial că nu există informaţii care să conducă la concluzia că au fost furate detalii care ar putea fi folosite pentru câştiguri ilicite, în data de 1 mai s-a descoperit că detaliile de pe SOE au fost sustrase.

Deşi cele mai recente numere de carduri nu includ numerele de siguranţă CVV, necesare pentru verificarea tranzacţiilor efectuate prin cardurile bancare, detaliile vor putea fi folosite de către hackeri, cu siguranţă.

SOE, o reţea pentru jocuri pe internet pentru PC-uri, asemănătoare PSN, a fost suspendată în cursul zilei de luni, pentru a se evita problemele întâmpinate de PSN. Reţeaua dedicată utilizatorilor de Play Stationva fi reconstruită de Sony pentru a se asigura securitatea informaţiilor şi a evita noi atacuri ale hackerilor. PSN este suspendată de peste două săptămâni.

×
Subiecte în articol: hackeri
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close