Antena 3 CNN High Tech Probleme globale la Microsoft. Mai multe servicii, afectate în zeci de ţări

Probleme globale la Microsoft. Mai multe servicii, afectate în zeci de ţări

Mai multe aplicații Microsoft, inclusiv Teams și Outlook, au avut probleme de funcționare în întreaga lume.

Probleme globale la Microsoft. Mai multe servicii, afectate în zeci de ţări
Sursa foto: Pixabay/geralt
de Alexandra Cojoianu    |    25 Ian 2023   •   14:19

Maximul de sesizări pentru Teams, în această dimineaţă, a fost în jurul orei 10:00 și au fost useri care au anunţat că au existat și în România probleme de funcționare.

Anterior, firma a declarat că a „izolat problemele de configurare a rețelei” și că analizează „cea mai bună strategie de atenuare pentru a le rezolva fără a provoca un impact suplimentar”.

Microsoft a mai spus că investighează o problemă de conectivitate cu serviciul său de cloud computing, Azure, care afectează ceea ce a numit „un subset de utilizatori”.

Citeşte şi: Microsoft va face mii de concedieri. Vor fi reduse locuri de muncă în toate diviziile

Problemele au fost raportate în multe țări din întreaga lume, cu mii de rapoarte numai în India și Japonia.

Pe lângă Teams și Outlook, serviciile afectate sunt Microsoft 365 sunt SharePoint Online, OneDrive for Business, Microsoft Graph, PowerBi și Microsoft 365 Admin Center.

Mai multe incidente au fost semnalate şi în SUA şi Europa pentru mai multe alte servicii Microsoft, de la platforma de jocuri Xbox Live şi până la reţeaua socială LinkedIn.

Pe pagină scrie că „orice utilizator deservit de infrastructura afectată ar putea să nu poată accesa mai multe servicii Microsoft 365”.

Microsoft Teams este folosit de peste 280 de milioane de oameni la nivel global, în primul rând în afaceri și școli, unde poate fi de o importanță critică pentru apeluri, întâlniri și organizarea serviciilor generale, potrivit BBC.

La mijlocul acestei luni, Microsoft şi-a anunţat intenţia de a concedia aproximativ 10.000 de angajaţi până la finele lunii martie (adică mai puţin 5% din numărul total de angajaţi), dând o nouă lovitură sectorului tehnologiei care a fost afectat de mai multe planuri ample de restructurări.

Întreruperea vine la o zi după ce Microsoft a raportat că vânzările sale au crescut cu doar 2% în cele trei luni până în decembrie, la 52,7 miliarde de dolari (42,8 miliarde de lire sterline), profiturile globale scăzând cu 12%, până la 16,4 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: microsoft Teams
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close