Antena 3 CNN Life Știinţă Citeşte povestea hackerului român, care n-a terminat liceul, dar a spart serverele NASA!

Citeşte povestea hackerului român, care n-a terminat liceul, dar a spart serverele NASA!

Citeşte povestea hackerului român, care n-a terminat liceul, dar a spart serverele NASA!
Sursa foto: Foto: Facebook
de O.P.    |    17 Noi 2011   •   09:57

Un clujean de 26 de ani care n-a reuşit să termine liceul a spart serverele de la NASA. A blocat astfel mai multe programe de cercetare, iar americanii spun că le-a făcut o pagubă de jumătate de milion de dolari. Au reuşit să-l identifice în cele din urmă şi au cerut arestarea lui.

Robert Butyka a abandonat şcoala după clasa a 9-a. N-a lucrat nicioată! Pierdea, însă, nopţi întregi în faţa calculatorului. De la jocuri inofensive, a ajuns la serverele NASA. Ascuns în spatele pseudonimului ICEMAN, acum aproape un an, a spart pentru prima dată serverele americanilor. De atunci, atacurile au fost zilnice.

Când a descoperit că este atacată, NASA a blocat mai multe programe de cercetare.

Agenţia n-a mai putut recupera toate datele. Paguba se ridică la jumătate de milion de dolari.
Tot ce i-a trebuit tânărului a fost o conexiune la internet şi un calculator. Restul informaţiilor i-au fost servite on-line.

Nici serverele din România n-au scăpat. Hakerul a încercat să vândă mai multe baze de date furate pe internet.  A postat în ultimele luni zeci de anunţuri. Cerea 500 de lei pentru datele personale a 2 milioane de români.

Miercuri, tânărul  a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Va urma procesul, iar americanii sunt hotărâţi să-şi recupereze banii.






×
Subiecte în articol: hackeri NASA informatii pagube
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close