Antena 3 CNN High Tech Un atac cibernetic global ar fi la fel de periculos precum un uragan

Un atac cibernetic global ar fi la fel de periculos precum un uragan

Un atac cibernetic global ar fi la fel de periculos precum un uragan
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    17 Iul 2017   •   10:59

Un atac cibernetic important ar putea provoca economiei mondiale pierderi de până la 53 de miliarde de dolari, o cifră similară cu o catastrofă naturală precum uraganul Sandy din 2012, a apreciat, luni, grupul britanic de asigurări Lloyd's of London, transmite Reuters.

Într-un raport elaborat împreună cu firma de modelare a riscurilor Cyence, Lloyd's a examinat posibilele pierderi economice apărute în urma a două scenarii: un atac informatic al unui furnizor de servicii de tip cloud, care ar provoca pierderi estimate la 53 de miliarde de dolari, şi atacuri asupra sistemelor de operare a calculatoarelor utilizate de un număr mare de companii din întreaga lume, care ar provoca pierderi de 28,7 miliarde de dolari.

În prezent, companiile de asigurări încearcă să estimeze expunerea lor potenţială la pierderile legate de atacurile cibernetice pe fondul creşterii riscurilor unor astfel de atacuri. Sarcina asiguratorilor este îngreunată de lipsa de date istorice pe baza cărora să îşi elaboreze scenariile.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atac atac cibernetic uragan
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close