Antena 3 CNN International News Printre aliații occidentali ai Ucrainei se instalează scepticismul cu privire la capacitatea Kievului de a câștiga războiul

Printre aliații occidentali ai Ucrainei se instalează scepticismul cu privire la capacitatea Kievului de a câștiga războiul

Oficiali americani și europeni de rang înalt invocă evaluări tot mai sumbre cu privire la capacitatea forțelor ucrainene de a recuceri teritorii semnificative în contraofensiva lor.

Printre aliații occidentali ai Ucrainei se instalează scepticismul cu privire la capacitatea Kievului de a câștiga războiul
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Aug 2023   •   14:41

Un diplomat occidental de rang înalt, citat de CNN, a spus că "rămâne de văzut" în următoarele două săptămâni dacă sunt șanse ca (ucrainenii) să facă progrese.

"Este însă extrem de improbabil ca ei să realizeze avansuri care să schimbe, cu adevărat, echilibrul acestui conflict", a spus oficialul occidental.

Mike Quigley, un congresman democrat din Illinois, s-a întors recent de la întâlniri derulate în Europa cu comandanții americani care antrenează forțele armate ucrainene.

Quigley a spus că discuțiile au relevat "provocările" cu care se confruntă ofensiva Kievului, precum și faptul că acesta este "cel mai dificil moment al războiului".

Citește și: Carnagiu în orașul ucrainean Pokrovsk și în regiunea Harkov, după un atac rusesc cu rachete. Cel puțin zece oameni au murit

Londra marchează pe hartă cinci mari concentrări militare pe care Rusia le-a mobilizat în Ucraina

Ministerul britanic al Apărării a publicat, marți, harta actualizată a situației de pe frontul din Ucraina.

Conform sursei citate, rușii au cinci mari concentrări de forțe militare dispuse pe întreg arcul sud-estic al teritoriului ucrainean.

Avansurile Kievului sunt marcate cu săgeți verzi pe trei direcții: Orehov (Orikhiv), zona din apropiere de Vugledar și Bahmut, orașul pierdut în fața mercenarilor Wagner.

"Invazia ilegală și neprovocată a Ucrainei continuă", a scris ministerul britanic în postarea cu harta conflictului, pe platforma X (Twitter), fără alte informații sau comentarii.

Săptămâna trecută, Londra a venit cu o explicație inedită pentru ritmul neconvingător al contraofensivei ucrainene.

"Râul și ramul" nu mai sunt prieteni cu ucraineanul

Ministerul britanic al Apărării a estimat la momentul respectiv că operațiunile ucrainene pe front sunt îngreunate de vegetația crescută pe terenurile agricole nelucrate în cele aproape 18 luni de război.

"Lăstărișul care crește pe câmpurile de luptă din sudul Ucrainei este, probabil, un factor care contribuie la progresul în general lent în zonă. Terenurile predominant arabile din zona de luptă au fost lăsate în paragină timp de un an și jumătate, iar reapariția buruienilor și arbuștilor s-a accelerat în condițiile unei veri calde și umede.

Vegetația ajută la camuflarea pozițiilor defensive rusești și face câmpurile de mine mai greu de curățat. Deși lăstărișul poate oferi, de asemenea, acoperire pentru mici atacuri de infanterie camuflate, efectul net este acela de a îngreuna avansarea ambelor părți", a transmis instituția citată într-o informare din data de 3 august.

Foto: soldați ucraineni trag cu un lansator de rachete BM-21 asupra pozițiilor rusești fortificate în tranșee în regiunea Donețk, 7 august 2023

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close